Davant d'una rutina on el temps per cuinar és cada vegada més escàs, fins i tot a l'estiu, i la necessitat de mantenir una dieta equilibrada i saludable, destaquem els diferents mètodes de preparació de les verdures congelades amb l'objectiu de posar en relleu el mateix producte i els seus avantatges de cuinat. I és que, les verdures congelades són una opció excepcionalment nutritiva. Gràcies al procés de congelació ràpida, es conserven els nutrients, vitamines i minerals presents en el moment de la seva recol·lecció. A més, la ultracongelació no requereix l'ús de conservants artificials, la qual cosa garanteix un producte natural i saludable.

Com cuinar verdures congelades

Les verdures congelades són pràctiques. Els aliments ultracongelats estan sempre disponibles i no és necessari ni descongelar-los. Presenten l'avantatge de poder ser consumits en la quantitat desitjada, conservant la resta novament al congelador. A continuació, s'enumeren els quatre mètodes de cuinat saludables que garanteixen la conservació de les propietats nutritives de les verdures, a més d'oferir una solució ràpida i convenient per a qualsevol moment del dia. En tots els casos, és important sempre seguir les recomanacions de l'envàs, per mantenir les propietats nutricionals de l'aliment.

Verdures congelades fred Foto Freepik
Verdures congelades / Foto: Freepik

Verdures congelades cuites, llestes en 10 minuts

La cocció és el mètode més clàssic per preparar verdures congelades. S'utilitza una olla amb aigua bullint i sal, al gust, i s'aboquen les verdures congelades que es vulguin cuinar. Depenent del tipus de verdura i la recepta, el temps de cocció varia entre 5 i 10 minuts. Per exemple, verdures més dures com la mongeta tendra o les faves poden requerir més temps. És recomanable no coure en excés les verdures per preservar la textura.

El microones, gran aliat per a la cocció al vapor

El microones és una opció ràpida i ideal per als qui tenen poc temps. Es col·loquen les verdures congelades en un recipient apte per a microones, s'afegeix una mica d'aigua, si es desitja, i tapem el recipient. Quant al temps de cocció, 5 minuts a màxima potència són suficients, de mitjana, perquè estiguin a punt, encara que hi ha algunes verdures que poden necessitar una mica més de temps.

Verdures congelades / Foto: Freepik
Cocció de les verdures congelades / Foto: Freepik

Diferents sabors preparant les verdures congelades a la fregidora d'aire

L'air fryer s'ha convertit en un electrodomèstic popular a moltes cuines a causa de la seva capacitat per cuinar de manera saludable amb poc o gens d'oli. Per utilitzar aquest mètode, col·loquem les verdures congelades directament a la cistella de la fregidora d'aire. Dependrà de la recepta, però generalment es cuinen a 180 °C durant uns 10-15 minuts, agitant la cistella a meitat del procés per assegurar una cocció uniforme. Aquest mètode s'ha convertit en un dels favorits, ja que és una opció versàtil en la qual es poden incloure salses al gust, oferint un plat saborós i saludable amb molt poc esforç.

La paella per a una combinació d'ingredients

Cuinar verdures congelades a la paella és una bona opció per als qui prefereixen un sabor més intens i cruixent, fins i tot combinant-les amb altres ingredients. Per preparar la paella, s'afegeixen dues o tres cullerades d'oli i se salten les verdures a foc mitjà, removent contínuament durant uns 8 minuts fins que siguin daurades. Una vegada llistes, es poden assaonar al gust i utilitzar com a guarnició o com a part d'un plat principal. En definitiva, les verdures congelades són increïblement versàtils i es poden utilitzar en una àmplia varietat de receptes. Des de sopes i guisats fins a amanides i saltats, les opcions són il·limitades. Experimentar amb diferents mètodes de preparació i combinacions de sabors pot transformar qualsevol àpat en un plat nutritiu i saborós.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!