La deshidratació d'herbes fresques és una tècnica excel·lent per conservar el seu sabor i aroma, permetent el seu ús durant tot l'any. Encara que existeixen mètodes tradicionals com l'assecatge a l'aire o al forn, el microones ofereix una alternativa ràpida i eficient. A continuació, es detalla com deshidratar herbes fresques al microones en qüestió de segons.

Com deshidratar herbes fresques al microones

El primer pas consisteix en la preparació de les herbes. Selecció i neteja. Tria herbes fresques i saludables, sense taques ni signes de malaltia. Renta les herbes amb aigua freda per eliminar qualsevol brutícia o residu. Eixuga-les completament amb tovalloles de paper o una centrifugadora d'amanides. És crucial que les herbes siguin seques abans de col·locar-les al microones per evitar la cocció en lloc de la deshidratació. Separació de fulls. Per a herbes de fulls grans com l'alfàbrega o la menta, separa els fulls de les tiges. Les herbes de fulls petits com la farigola poden deshidratar-se amb les tiges.

Et comptem|expliquem com preparar les teves herbes / Foto: unsplash
T'expliquem com preparar les teves herbes / Foto: Unsplash

La deshidratació d'herbes fresques és una tècnica excel·lent per conservar el seu sabor i aroma

A continuació, la preparació del microones. En primer lloc, la distribució al plat. Col·loca un paper tovallola en un plat apte per a microones. Estén les fulles de les herbes en una sola capa sobre el paper tovallola. Assegura't que els fulls no se superposin per a un assecatge uniforme. Cobreix les herbes amb un altre full de paper tovallola. Configuració del microones. La potència del microones ha de ser baixa per evitar cremar les herbes. Generalment, es recomana configurar el microones al 50% de la seva capacitat total.

El següent pas és el de la deshidratacióTemps i supervisió. Inicia el microones amb intervals curts de 30 segons. Després de cada interval, verifica l'estat de les herbes. Depenent del tipus d'herba i la potència del microones, pot prendre entre 1 a 3 minuts en total. Els fulls s'han de sentir cruixents i seques al tacte. Si encara estan humides, continua amb intervals addicionals de 30 segons. Refredament. Una vegada que les herbes siguin completament seques, retira-les del microones i deixa-les refredar al paper tovallola. Això permet que qualsevol humitat residual s'evapori.

La darrera és l'emmagatzemament, que consisteix en dues parts diferenciades. L'embalatge. Una vegada que les herbes siguin completament fredes, esmicola-les lleugerament amb les mans i col·loca-les en flascons de vidre hermètics o bosses d'emmagatzemament segellables. Etiqueta els recipients amb el nom de l'herba i la data de deshidratació. L'altra, la conservació. Guarda els recipients en un lloc fresc i fosc per mantenir el sabor i aroma de les herbes deshidratades. Les herbes deshidratades adequadament poden conservar-se fins i tot per un any.

paulina h G3Y8KVjpl1M unsplash
Podem utilitzar moltes herbes aromàtiques en la cuina / Foto: Unsplash

Deshidratar herbes fresques al microones és una tècnica ràpida i eficaç que conserva el sabor i aroma de les herbes per al seu ús posterior. Seguint aquests simples passos, pots transformar les teves herbes fresques en ingredients secs preparats per utilitzar a les teves receptes preferides en qüestió de minuts. Aquesta tècnica no només és convenient, sinó que també maximitza la utilització de les herbes fresques, evitant el desaprofitament i assegurant que tinguis herbes aromàtiques disponibles tot l'any.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!