La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments a la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com dessalar el bacallà per cuinar-lo en la seva màxima expressió i treure-li el màxim profit i gust.
Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.
Com dessalar el bacallà
Passar d'un bacallà sec i salat a una delícia tendra, suau i sense sal és possible, gràcies sobretot a la paciència, ja que són 7 dies els imprescindibles que han de transcórrer per dur a terme tot el procés. Però anem a pams: el primer de tot que hem de fer és rentar-lo i submergir-lo en un tàper o recipient amb aigua freda amb la pell boca amunt i no tocar-lo durant 4 dies que experimentarà aquest procés d'hidratació.
7 dies de paciència per passar d'un bacallà sec i salat a una peça tendra, suau i sense sal
Després d'aquestes quatre jornades, el bacallà encara no està dessalat. El que hem de fer són 3 canvis d'aigua. Posem el cas que comprem dilluns el bacallà, per tant, el deixem dimarts, dimecres, dijous i divendres amb l'aigua submergida sense tocar-lo. Dissabte al matí i a la nit li farem el canvi d'aigua. Diumenge al matí també, i amb aquests tres canvis ja podem procedir a cuinar el bacallà el diumenge a la nit. "Ara, per fi, ja el tindrem a punt per menjar", sentencia l'Ada.

"Un cop el tenim totalment dessalat, ens aguantarà un màxim de dos dies", alerta la cuinera. Si estem convençuts que no ens el menjarem en aquest període de quaranta-vuit hores, el que podem fer és congelar-lo. Però alerta, avisa la xef, el congelarem abans del tercer canvi de rentada de l'aigua. Ja descongelat, farem el darrer canvi d'aigua.
T'han semblat interessants i útils aquests consells? Prepara't per descobrir tot un món nou i profund sobre desenes i desenes de productes i aliments de tota mena. En un futur pròxim passaran per la revisió cuinòfila i sàvia de l'Ada consells que no podem revelar encara. Mentrestant, pots aprofitar per recuperar el tip de la setmana passada, i descobrir com fer la millor truita de patates. Fins a la setmana vinent!