Escollir la millor síndria pot semblar un desafiament, però amb alguns trucs poc coneguts, et convertiràs en un expert. Aquí et revelem els secrets per triar una síndria sucosa, dolça i madura.

Com escollir la millor síndria

Set trucs infal·libles que mai no t'han explicat i et seran molt útils aquest estiu.

Busca la taca groga

La taca groga és un bon indicador de maduresa. Aquesta taca es forma quan la síndria reposa a terra mentre madura. Com més fosc sigui el color groc, més temps ha passat madurant i més dolç serà la síndria. Si la taca és blanca o no existeix, és probable que la síndria hagi estat collida prematurament i no sigui completament madura.

Revisa la uniformitat de la forma

Les síndries venen en diverses formes, però una síndria uniforme i simètrica és generalment millor. Les síndries amb protuberàncies, deformacions o talls poden haver crescut de manera irregular, la qual cosa podria afectar la seva qualitat interna. Una síndria simètrica ha tingut un creixement més uniforme, la qual cosa sol traduir-se en una millor textura i sabor.

zhangzui J6nGubQWzxM unsplash
Síndria tallada / Foto: Unsplash

Les síndries venen en diverses formes, però una síndria uniforme i simètrica és generalment millor

Examina la textura de la closca

La closca d'una síndria madura ha de ser ferma i resistent. Evita les síndries amb parts toves, bonys o talls profunds, ja que aquests poden ser signes que la fruita està feta malbé per dins. Una síndria perfecta tindrà una closca ferma al tacte i sense irregularitats significatives.

Prova el mètode del "colpejament"

Un dels trucs més populars i efectius és el del colpejament. En colpejar suaument la síndria amb els artells, ha de produir un so buit. Aquest so indica que la síndria és plena d'aigua i, per tant, és sucosa i madura. Si el so és apagat o sord, pot significar que la síndria està massa madura o té una textura sorrenca al seu interior.

joanna kosinska xFTNsGW1isI unsplash
Síndria en cubs / Foto: Unsplash

Considera el pes

Les síndries s'han de sentir pesades per a la seva mida. Això és un senyal que estan plenes d'aigua i suc, la qual cosa es tradueix en una síndria saborosa. Compara diverses síndries de mida similar i elegeix la que se senti més pesada. Això normalment indica que la fruita és ben hidratada i sucosa.

Observa els "tendons" marrons

Les línies marrons, de vegades anomenades "tendons", són signes que les abelles van pol·linitzar la flor diverses vegades. Una síndria amb més línies tendeix a ser més dolça perquè ha tingut més pol·linització. Aquestes marques no afecten la qualitat de la síndria, sinó que indiquen que la fruita és probablement més dolça i saborosa.

Inspecciona la tija

La tija de la síndria també pot proporcionar pistes sobre la seva maduresa. Una tija seca i marró indica que la síndria és completament madura, mentre que una tija verda pot ser un signe que la síndria va ser collida massa aviat i no ha assolit el seu màxim nivell de dolçor.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!