La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments a la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer un bon plat de botifarra amb mongetes, un truc indispensable que no podràs deixar de fer servir.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.

Com fer un bon plat de botifarra amb mongetes

Si hi ha un plat català per excel·lència, és la botifarra amb mongetes. Una recepta molt senzilla i gustosa que sembla que no tingui cap secret, però que cal conèixer bé per cuinar-la a la perfecció. És un plat popular, barat i que es pot acompanyar d'una llesca de pa i un got de vi. A més de ser nutritiu, es pot amanir amb el que et vingui més de gust. Li pots afegir algun ingredient més, com una mica d'enciam o escalivada, o pots afegir-hi una mica de picada de tota la vida. També li pots posar allioli o gaudir-ho, simplement, sense cap altre acompanyament. Sigui com sigui, la clau d'un bon plat de botifarra amb mongetes és que la botifarra quedi cuita al punt i les mongetes siguin daurades per fora i ben tendres per dins. No cal dir que un bon producte, si és de proximitat millor, és la clau de l'èxit d'una recepta en què per moltes floritures que li posis, si no gastes bona carn i bons llegums, no aconseguiràs gran cosa. Així que arromanga't les mànigues i posa't el davantal per cuinar aquest plat exquisit.

Si hi ha un plat català per excel·lència, és la botifarra amb mongetes

Ingredients:

  • 1 botifarra crua per persona
  • 200 g de mongeta blanca cuita 
  • 1 gra d’all
  • 1 manat petit de julivert
  • Pebre vermell dolç 
  • Oli d'oliva  
  • Sal
Plat de botifarra amb mongetes Ada Parellada Foto Raquel Sánchez
Plat de botifarra amb mongetes / Foto: Raquel Sánchez

Enrossim la botifarra a la paella amb un raig d’oli. Quan sigui daurada, la retirem i, a foc alt, fregim les mongetes a la mateixa paella, afegint-hi un bon raig d’oli i sal. Afegim un all picat i continuem coent, sacsejant de tant en tant i vigilant que les mongetes no s’enganxin entre elles i no es trenquin. Finalment, hi afegim el julivert picat i una culleradeta de pebre vermell. Sacsegem i servim al costat de la botifarra.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!