La manera més habitual d'amanir una amanida és tirant un raig d'oli, un de vinagre i una mica de sal per sobre. Tant és si l'amanida porta enciam, tomata, tonyina, ceba, formatge, pollastre o qualsevol altre ingredient; l'amanit clàssic es fa sempre amb aquests tres ingredients. No obstant això, hi ha una manera molt més bona d'amanir els teus plats per aconseguir molt més sabor i elevar les amanides al següent nivell.

El truc de l'amanida

L'oli, la sal i vinagre aporten un extra de sabor i textura a uns ingredients que, per molt bons que siguin, de vegades no acaben de lligar. La gràcia d'amanir un plat és fer ressaltar els sabors que el componen i aconseguir que tots combinin de la millor manera possible. Però amb l'oli i el vinagre hi ha un problema: són massa líquids i monòtons.

Hi ha una manera molt més bona d'amanir els teus plats per aconseguir molt més sabor i elevar les amanides al següent nivell

La millor manera de condimentar l'amanida és fer una bona vinagreta. Si la fem servir en plats de carn o de peix, perquè no utilitzar-la també amb les amanides? La clau per fer una bona vinagreta és trobar l'equilibri entre tots els ingredients. L'oli i l'aigua del vinagre són dos elements difícils de lligar, i per molt que barregis, sempre s'evitaran. Però si la vinagreta la fas amb mostassa, a més d'aconseguir lligar aquests dos components antagònics, aconseguiràs un extra de sabor i textura que aniran genial per donar un toc de gràcia als teus plats.

Ensalada completa
L'amanida pot portar tots els ingredients que vulguis. / Foto: Cedida

Amb qualsevol ingredient

Tant si porta carn, peix, enciam, tomata, ceba o qualsevol altre producte que li vulguis posar, una amanida amb una bona vinagreta sempre serà millor. I no tot és sabor; una de les coses més importants a tenir en compte és aconseguir una textura perfecta. L'oli i el vinagre, com que són molt líquids, no s'acaben d'adherir a l'enciam (o a la resta d'ingredients del plat) i fan cap al fons del bol. Per contra, una vinagreta cremosa feta amb mostassa o fins i tot maionesa, s'adherirà millor a l'enciam i et permetrà gaudir de cada mossegada amb tot el sabor de la salsa.

Una vinagreta cremosa feta amb mostassa o fins i tot maionesa, s'adherirà millor a l'enciam i et permetrà gaudir de cada mossegada amb tot el sabor de la salsa

I si el sabor de la mostassa no t'acaba de fer el pes, sempre pots canviar la vinagreta per una salsa més lleugera. Tant és si simplement hi poses maionesa, salsa rosa o melmelada, la qüestió és lligar bé els ingredients i intentar trobar l'equilibri adequat de sabors.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!