La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments a la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer el brou de pollastre a casa, un truc indispensable que no podràs deixar de fer servir.
Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.
Com fer el millor brou de pollastre a casa
El brou de pollastre és un líquid nutritiu i saborós que s’obté a partir de l’ebullició de la carn, les ossos i les verdures, com la ceba, pastanaga i api. Aquesta elaboració bàsica és essencial a la cuina catalana, on s’utilitza com a base per a molts plats tradicionals com les sopes, els arrossos o les cremes. A Catalunya, el brou de pollastre és considerat un element fonamental de la gastronomia casolana, habitual a les taules familiars durant les festivitats de Nadal, entre altres moments de l'any. Tot i que existeix el Dia Mundial del brou de pollastre, que se celebra el 12 de novembre, és una recepta òptima per als mesos de l'any en què fa més fred, ja sigui les estacions de tardor i hivern o a inicis de la primavera.
Aquest caldo ja es preparava a l’antiguitat, on era molt recomanat per a persones malaltes, ja que és nutritiu i reconforta. Conté diversos ingredients que estimulen el sistema immunitari, és de fàcil digestió, i se li atribueixen propietats antiinflamatòries gràcies als ossos del pollastre i vitamines provinents de les verdures que s’utilitzen per cuinar-lo. I la gràcia és que el brou de pollastre té moltes varietats, i cada família té la seva pròpia recepta! Però hi ha una cosa que mai pot fallar: ha d’estar sempre ben calentó! Som-hi amb els ingredients i l'elaboració de la cuinera Ada Parellada.
Ingredients:
- 1 carcassa de pollastre
- Un quart de gallina
- Un porro sencer
- 1 xirivia
- 1 pastanaga
- 1 branca d’api
- 2 patates
- Unes branques de julivert
- Sal
- Pebre
En una safata posem la carcassa, la gallina, sal i pebre. Enfornem a 200 °C durant 30 minuts. Rentem bé el porro i el tallem a trossos grans, aprofitem també les parts verdes. Rasquem la pastanaga i la tallem a trossos i també la xirivia. Rentem l’api i el tallem. Afegim aquestes verdures a la safata de la gallina i el pollastre. Mirem de posar les verdures a la base i el pollastre a dalt. Enfornem 15 minuts més. Posem tots els ingredients dins l’olla. Afegim les patates netes, amb pell i tallades. També hi posem el julivert. Cobrim amb aigua, mig tapem i coem durant una hora, lentament. Retirem el pollastre i colem. Premem bé per extreure’n tots els sucs.