La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments en la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer bunyols de vent casolans, un truc indispensable que no podràs deixar de fer servir.
Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.
Com fer bunyols de vent casolans
Els bunyols són el dolç més suculent abans que arribi la Setmana Santa. Els més bons que trobaràs els tenen a la pastisseria de confiança del teu barri. Però fer uns bunyols casolans és una experiència que val la pena provar i amb la qual obtindràs un resultat sorprenent i deliciós. Aquests trucs que ens ensenya l'Ada Parellada et permetran cuinar uns bunyols de Quaresma fantàstics per sorprendre tota la família.
Ingredients:
- 50 g de mantega
- 250 g d’aigua
- 150 g de farina
- 4 ous
- Un pessic de sal
- Anís
- 100 g de sucre
- Oli per fregir

Elaboració:
En un cassó posem la mantega i l’aigua. Fem trencar el bull i afegim tota la farina i la sal. A foc lent i amb una espàtula, anem remenant amb força fins a aconseguir una massa molt espessa i que es desenganxi de les vores. Notaràs que al principi costa, però ja veuràs com, amb el resultat que obtindràs, paga la pena l'esforç. Fem refredar uns minuts i afegim el primer ou a la mescla. Barregem amb força amb una espàtula fins que l’ou s’integri i la massa torni a ser dura. Anem integrant la resta dels ous procedint de la mateixa manera fins a tenir una massa llisa i tirant a ferma. En una paella amb una bona quantitat d’oli calent, anem posant boletes de massa. Per manipular-les, pots mullar amb oli un parell de culleretes per evitar que la massa s'enganxi a les culleres. És qüestió de paciència i anar fent; no cal que corris ni que pateixis gaire per la forma dels bunyols. La massa s'anirà inflant sola. Quan s’hagin inflat, daurat i es girin elles mateixes, les traiem del foc i les posem sobre un paper absorbent. És important retirar l'excés d'oli perquè els bunyols no quedin massa greixosos. Un cop fora, els ruixem immediatament amb anís i els arrebossem amb sucre quan encara siguin calents, sinó, el sucre no s’enganxarà. El resultat són uns bunyols airejats per dins, d'aquí el nom de bunyols de vent. Així sols, amb el sucre, són deliciosos, però l'avantatge d'aquests bunyols és que els pots farcir del que vulguis: crema, xocolata, nata, trufa...