El món es divideix en dos tipus de persones: la gent a qui li agrada el cafè i els que encara no l'han tastat. El cafè és un dels productes més estimats a casa nostra, una beguda indispensable per a moltes persones cada matí i que es pot fer i prendre de mil maneres diferents. La manera més senzilla de prendre'n és fer-te'l a casa amb una màquina de càpsules o baixar al bar de confiança i demanar-te un cafè amb llet. Però un dels mètodes més estesos, populars i econòmics de prendre cafè és fer-lo amb la cafetera italiana. Avui t'expliquem tots els secrets que has de conèixer a l'hora de fer-la servir per aconseguir un cafè perfecte.

La qualitat del cafè

No tots els cafès són iguals. Es tracta d'un producte delicat i sofisticat que, en funció de la seva qualitat, donarà com a resultat una beguda amb uns sabors i matisos molt diferents. El més senzill, i totalment vàlid, és comprar cafè molt al supermercat. La millor opció, però, sempre és buscar cafè en gra en alguna botiga d'especialitat. El cafè en gra manté millor les seves propietats que el cafè ja molt, per tant, si pots moldre'l a casa, millor.

Un altre detall important és que convé deixar la cafetera amb la tapa oberta

Un cop tinguis el cafè, és moment d'anar per feina. Posa cafè al recipient que toca de la cafetera i omple'l bé. És important que l'omplis fins dalt i retiris l'excés de cafè que pugui sobresortir, però no premsis el cafè, que no quedi compacte. Un cop ho tinguis, posa aigua calenta a la cafetera. És important que l'aigua l'hagis escalfat prèviament perquè si la poses freda o temperada, corres el risc de cremar el cafè mentre escalfes l'aigua.

tazas de café
El cafè és un producte molt popular. / Foto: Cedida

No et passis amb el foc

Amb la cafetera muntada i llesta per a funcionar, és moment de deixar-la al foc. Tant si tens vitroceràmica com si tens fogó de gas, encén el foc a una potència mitjana. Si el poses massa fluix l'aigua no s'escalfarà, però si el deixes massa fort, l'aigua bullirà i el cafè es cremarà. Idealment, l'aigua hauria d'arribar a 90 graus, sense que arribi a bullir.

Un altre detall important és que convé deixar la cafetera amb la tapa oberta. D'aquesta manera podràs controlar el flux de cafè i assegurar-te que s'està fent de manera correcta. Quan deixi de brollar de manera fluida, és moment d'abaixar la tapa i retira la cafetera del foc. Si no el prens immediatament i vols deixar la cafetera a la taula perquè la gent es vagi servint, pots posar la base de la cafetera sota l'aixeta amb aigua freda. No obstant això, el cafè convé prendre'l un cop acabat de fer.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!