La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments a la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer crestes casolanes en només 10 minuts, un truc indispensable que no podràs deixar de fer servir.
Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.
Com fer crestes en 10 minuts
Les crestes, també conegudes com a empanades o empanadilles, són una manera deliciosa de gaudir de qualsevol farcit en un moment. Un mos cruixent i sucós que es pot fer de mil maneres i que pots menjar-te a qualsevol hora del dia. Les crestes són un plat versàtil, fàcil de fer i molt divertit; sabies que es diuen crestes per la forma que tenen? No era gaire difícil d'endevinar, però no deixa de ser curiós. Per aquesta recepta necessitaràs quatre ingredients molt senzills i amb les quantitats indicades podràs fer fins a 12 crestes. Però com sempre passa a la cuina, quant menjar vulguis i quins sabors incorporis només depèn de tu. Adapta i juga amb les receptes perquè és la millor manera d'aprendre a gaudir i divertir-se a la cuina.
Ingredients:
- 200 g de tonyina en oli
- 2 ous bullits
- 150 g de salsa de tomàquet o sofregit de ceba i tomàquet
- Oli per fregir
Elaboració:
Piquem l’ou dur i el barregem amb la tonyina ben escorreguda. Anem afegint salsa de tomàquet, però vigilant que la massa no quedi molt líquida o ens costarà molt de tancar les crestes. Omplim per la meitat, amb el dit mullem les vores i tanquem prement amb una forquilla. Aquest pas és el que donarà a les crestes la característica forma de cresta que els dona nom. Si vols les pots tancar d'una altra manera, però aleshores, encara que els puguis dir empanades, ja no seran crestes perquè hauran perdut la forma tradicional. Un cop tancades, les fregim en abundant oli calent fins que quedin ben daurades. Procura de tancar-les bé abans de fer-ho perquè si no el farcit podria sortir i la cresta podria rebentar i obrir-se mentre és dins l'oli. Si les enfornem, prèviament les pintarem amb ou batut perquè quan es coguin agafin aquest característic color daurat i siguin una mica més cruixents.