Les crispetes són un dels aperitius més addictius de tots. Un cop comences, és impossible parar. Són les reines del cinema i també del pica-pica amb patates de bossa i olives amb anxova. Però quan parlem de crispetes, sempre pensem en les tradicionals crispetes salades. Avui t'ensenyem a fer a casa les crispetes dolces, una alternativa divertida i igual de deliciosa amb la que t'oblidaràs de baixar al supermercat a comprar-ne més.

Com fer crispetes dolces a casa

Per a fer les crispetes dolces només necessitaràs: crispetes (evidentment), oli i sucre. La versió casolana d'aquest aperitiu és diferent del que estem acostumats a veure al cinema. Solem associar les crispetes dolces a grans paquets de crispetes enganxifoses de colors llampants. Les que podem fer a casa, però, són caramel·litzades. És a dir, amb un color caramel uniforme, menys estrident, però molt més elegant. La recepta és molt senzilla, però requereix molta atenció i una perfecta execució.

Solem associar les crispetes dolces a grans paquets de crispetes enganxifoses de colors llampants. Les que podem fer a casa, però, són caramel·litzades. És a dir, amb un color caramel uniforme, menys estrident, però molt més elegant

El primer que cal fer és tenir les crispetes. Les pots comprar envasades o preparades per a fer al microones, però és molt important que siguin sense sal. Si compres la versió dolça, ja no tindrà sentit caramel·litzar-les. I si compres la versió salada, obtindries unes crispetes amb un resultat imprevisible (sortirien dolentes). Per tant, les crispetes, ni dolces ni salades. També pots comprar els grans de panís sense fer, i preparar les crispetes a la paella. Si ho fas d'aquesta manera, escalfa un dit d'oli a la paella i aboca-hi el panís. Tapa-ho amb una tapa que no sigui hermètica, i deixa-ho al foc fins que el blat de moro deixi de petar. Un cop no sentis més crispetes fent-se, destapa, baixa el foc, i assegura't que cap crispeta no s'ha cremat. Si alguna està massa torrada, és millor treure-la. El gust del cremat amargaria la recepta.

Amb les crispetes a punt, deixa a la paella totes les que t'hi càpiguen i cobreix-les de sucre. Amb el foc encès, ves removent la mescla. El sucre s'anirà caramel·litzant i s'anirà adherint a les crispetes. Si no t'hi caben totes a la paella, ves-ho fent a tandes. És important assegurar-se que ni les crispetes ni el sucre es cremen. Com més fort tinguis el foc, menys temps trigaràs, però més risc correràs de cremar la barreja. Quan hagis acabat amb totes les crispetes, deixa-les refredar, posa-les en un recipient bonic, i a gaudir de la pel·li!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!