La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments a la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer croquetes de bolets, un truc indispensable que no podràs deixar de fer servir.
Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.
Com fer croquetes de bolets
Per fer les croquetes de bolets necessitaràs productes de temporada. Els bolets que utilitzis dependran, en gran part, de la zona on visquis o dels que puguis comprar al mercat. Idealment, és millor fer aquesta recepta a la tardor, que és quan tenim bolets, però si n'aconsegueixes trobar també a la primavera pots aprofitar per preparar unes delicioses croquetes d'entretemps. En qualsevol cas, el més important és que si fas servir bolets collits del bosc, t'asseguris que són comestibles; no mengis mai un bolet que no hagis pogut certificar que és bo.
Ingredients:
- 250 g de bolets
- 2 alls
- 100 g de farina
- 60 g de mantega
- 300 g de llet
- Sal
- Nou moscada
- Pebre negre
- Farina
- Ou
- Pa ratllat
- Oli per fregir
En un tres i no res tindràs unes croquetes casolanes delicioses i de temporada
Elaboració:
Piquem els alls i els sofregim a foc baix en una paella amb un bon raig d’oli. Abans no estiguin cuits, hi posem els bolets nets i tallats. Coem a foc mig alt fins que els bolets treguin l’aigua. Salem i reservem. Fem una beixamel. En una cassola posem la mantega i quan sigui fosa hi posem la farina. Coem uns minuts per tal que la farina no quedi crua. Hi aboquem la llet i, a foc baix, anem coent sense parar de remenar fins que tingui textura espessa. Salpebrem i afegim nou moscada. Triturem els bolets (no gaire), de fet només trencar-los. Barregem la beixamel amb els bolets. Tapem a pell amb plàstic transparent i deixem refredar unes hores a la nevera, idealment fins a l'endemà. Un cop llest, és moment de fer les croquetes. Fem boletes amb la massa i arrebossem amb farina, ou batut i pa ratllat. Escalfem l’oli i fregim les croquetes fins a daurar. En un tres i no res tindràs unes croquetes casolanes, delicioses i de temporada.