Les croquetes són una delícia culinària apreciada en moltes cultures, especialment a la cuina espanyola. Tanmateix, un dels desafiaments més comuns en preparar croquetes és que aquestes no s'obrin durant el fregit. Aquí et presentem alguns consells i trucs per assegurar que les teves croquetes quedin perfectes i mantinguin la seva forma.

Fer croquetes i que no s'obrin en fregir-les

Pas a pas per fer unes croquetes perfectes i que no s'obrin en fregir-les.

Preparació de la massa

El primer pas crucial és la preparació adequada de la massa. La base d'una bona croqueta és una beixamel espessa. Per aconseguir-ho, assegura't de cuinar la farina amb la mantega per prou temps perquè perdi el sabor cru. Després, afegeix la llet a poc a poc, removent constantment per evitar grumolls. La proporció típica és de 100 grams de farina per cada litre de llet. Afegir els ingredients principals (pernil, pollastre, bolets, etc.) ben picats i en una quantitat que no sobresaturi la massa també és fonamental. La massa ha de ser prou espessa perquè mantingui la seva forma en refredar-se.

poul hoang kEYieb7pzAM unsplash
Croquetes amb pernil / Foto: Unsplash

Refredament

Després de cuinar la massa, és essencial deixar-la refredar completament. La millor manera és estendre la massa en una safata perquè es refredi de manera uniforme i cobrir-la amb paper film, assegurant-te que el plàstic toqui la superfície de la massa per evitar que es formi una crosta. Deixar-la reposar a la nevera per almenys quatre hores, preferiblement tota la nit, ajudarà que la massa s'endureixi prou per formar croquetes sense problemes.

Format de les croquetes

Quan formis les croquetes, assegura't de compactar-les bé amb les mans perquè no quedin buits d'aire al seu interior, la qual cosa podria causar que s'obrin durant el fregit. Utilitzar les mans lleugerament enfarinades pot ajudar a donar-los forma sense que es peguin.

Arrebossat

L'arrebossat és un pas crucial per mantenir les croquetes intactes. Primer, passa-les per farina, després per ou batut, i finalment cobreix-les bé amb pa ratllat. Repetir aquest pas de passar per ou i pa ratllat una segona vegada (doble arrebossat) proporciona una capa extra que ajuda a prevenir que les croquetes s'obrin en fregir-les. Assegura't que totes les croquetes estiguin completament cobertes i sense àrees descobertes.

L'arrebossat és un pas crucial per mantenir les croquetes intactes

Fregit

L'oli ha d'estar a la temperatura adequada, generalment entre 170 o 180 °C. Si l'oli és massa fred, les croquetes absorbiran més oli i es tornaran greixoses; si està massa calent, es dauraran massa ràpid per fora i podrien obrir-se. Fregeix poques croquetes alhora per mantenir la temperatura de l'oli constant. També és important no moure-les gaire durant el fregit; dona'ls la volta només una vegada per assegurar un daurat uniforme.

div manickam la8l6y8 AHg unsplash
Existeixen molts tipus de croquetes / Foto: Unsplash

Repòs postfregit

Després de fregir-les, col·loca les croquetes en un plat amb paper absorbent per eliminar l'excés d'oli. Deixa-les reposar uns minuts abans de servir-les. Aquest petit repòs també ajuda que agafin base i mantinguin la seva forma. Seguint aquests passos, podràs gaudir de croquetes perfectament cruixents per fora i cremoses per dins, sense preocupar-te que s'obrin en fregir-les.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!