Els dorayakis són una deliciosa joia de la rebosteria japonesa que ha transcendit fronteres gràcies, en part, a la seva popularitat al món de l'anime, especialment com l'entrepà favorit del carismàtic robot gat, Doraemon. Preparar dorayakis a casa és una excel·lent manera de submergir-se en la cultura japonesa i gaudir d'unes postres úniques i delicioses. A continuació, t'expliquem com fer dorayakis casolans que, sens dubte, farien salivar el mateix Doraemon.

Com fer la recepta de dorayakis

Ingredients de la recepta dorayakis

Per als pancakes:

  • 2 ous grans
  • 100 g de sucre
  • 1 cullerada de mel
  • 150 g de farina de blat tot ús
  • 1 culleradeta de llevat químic (pols d'enfornar)
  • 100 ml d'aigua
  • Oli vegetal
harshit mahabale tkdqPQyMKTI unsplash
Doraemon, un clàssic de la nostra infantesa / Foto: Unsplash

Els dorayakis són una deliciosa joia de la rebosteria japonesa que ha transcendit fronteres

Per al farcit d'anko (pasta de mongeta vermella ensucrada):

  • 200 g de mongetes vermelles azuki
  • 130 g de sucre
  • Una mica de sal
  • Aigua
0 9
Els dorayakis tenen moltes combinacions possibles / Foto: Unsplash

reparació del farcit (anko):

  1. Rentar els azukis: comença per rentar els fesols vermells sota aigua freda fins que aquesta surti clara.
  2. Cuinar els azukis: col·loca les mongetes en una olla amb prou aigua per cobrir-los. Porta a ebullició i després baixa a foc lent, cuinant fins que les mongetes siguin molt toves, la qual cosa pot prendre prop d'una hora.
  3. Afegir el sucre i la sal: una vegada els fesols siguin tous, afegeix el sucre i una mica de sal. Continua cuinant a foc lent, removent freqüentment fins que la barreja s'espesseixi i puguis veure el fons de l'olla en passar la cullera.
  4. Picar els fesols: per obtenir una textura suau i homogènia, passa la barreja per un colador o utilitza-la tal qual per a una textura més rústica.

Preparació dels pancakes:

  1. Barrejar els ingredients líquids: en un bol gran, bat els ous amb el sucre i la mel fins que la barreja sigui escumosa.
  2. Incorporar els ingredients secs: tamisa la farina i el llevat químic, i incorpora-les a la barreja d'ous gradualment, alternant amb l'aigua, fins a obtenir una massa suau.
  3. Cuinar els pancakes: escalfa una paella a foc mitjà i agrega una mica d'oli. Aboca petites quantitats de massa per formar cercles d'aproximadament 10 cm de diàmetre. Cuina cada pancake per uns 2-3 minuts per cada costat o fins i tot que siguin daurats.
  4. Acoblar els dorayakis: pren un pancake, afegeix una generosa quantitat d'anko en el centre, i cobreix amb un altre pancake, pressionant lleugerament per segellar-los.

Per assegurar-te que els teus dorayakis siguin dignes d'un anime, deixa que l'anko es refredi completament abans d'utilitzar-lo. Això millora el seu sabor i fa més fàcil el muntatge dels dorayakis. A més, si els pancakes se't fan molt gruixuts, intenta cuinar-los a foc una mica més baix per a un cuinat més uniforme. Gaudir d'aquests dorayakis casolans no només et donarà una nova habilitat a la cuina, sinó també et permetrà assaborir un trosset del Japó en la comoditat de la teva casa.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!