El fricandó amb bolets és un plat tradicional de la cuina catalana que combina la tendresa de la carn amb el sabor terrós dels bolets. Preparar-lo en una olla lenta garanteix que la carn es cuini a foc lent, la qual cosa la fa increïblement tendra i sucosa. Aquí tens una recepta senzilla per fer un fricandó amb bolets melós amb una olla lenta.
Ingredients:
- 800 g de carn de vedella tallada a filets fins
- 200 g de bolets variats (per exemple, xampinyons, boletus, bolets d'ostra)
- 2 cebes grans, tallades a rodanxes fines
- 2 grans d'all, picats
- 2 pastanagues, pelades i tallades a rodanxes
- 2 tomàquets madurs, picats
- 200 ml de vi negre
- 200 ml de brou de carn
- 2 cullerades de farina
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- Sal i pebre al gust
- Julivert fresc picat per decorar
El fricandó amb bolets és un plat tradicional de la cuina catalana
Instruccions:
-
En una paella gran, escalfa una cullerada d'oli d'oliva a foc mitjà-alt. Salpebra els filets de vedella i empolvora amb farina. Daura els filets en lots fins que estiguin daurats per ambdós costats, aproximadament 2 minuts per cada costat. Transfereix els filets daurats a l'olla lenta.
-
A la mateixa paella, afegeix la cullerada d'oli d'oliva restant i salta les cebes, els alls i les pastanagues durant uns 5 minuts, fins que estiguin tendres i lleugerament daurats. Agrega els tomàquets picats i cuina per uns altres 2 minuts.
-
Aboca el vi negre a la paella i raspa els trossos daurats del fons amb una cullera de fusta. Deixa que el vi es redueixi a la meitat, després aboca la barreja sobre la carn a l'olla lenta.
-
Agrega els bolets a l'olla lenta i aboca el brou de carn. Regira suaument per combinar tots els ingredients.
-
Cobreix l'olla lenta i cuina a foc lent durant 6-8 hores en baixa temperatura, o 3-4 hores en alta temperatura, fins que la carn sigui tendra i es desfaci fàcilment amb una forquilla.
-
Una vegada cuit, prova i ajusta la saó amb sal i pebre segons sigui necessari. Empolvora amb julivert fresc picat abans de servir.
Aquí tens una recepta senzilla per fer un fricandó amb bolets melós amb una olla lenta
I allà el tens! Un deliciós fricandó amb bolets melós, perfectament cuinat en una olla lenta per obtenir el màxim sabor i tendresa. Serveix aquest reconfortant plat amb puré de patates, arròs o una bona fogassa de pa cruixent i gaudeix d'un tiberi de sabors reconfortants.