La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments en la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer les galetes casolanes perfectes, un truc indispensable que no podràs deixar de fer servir.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.

Com fer cookies casolanes

Les galetes de xocolata són el plaer dolç més exquisit de tots. No hi ha res com uns bons dolços casolans, i les cookies tenen la textura, el sabor i la mida perfectes. Si el pot de vidre que tens a l'armari és ple d'engrunes, però ja no té menjar, és el moment perfecte perquè t'enfundis el davantal i preparis aquesta senzilla i deliciosa recepta, amb truc inclòs, per gaudir de les millors galetes de xocolata que has menjat mai.

No hi ha res com uns bons dolços casolans, i les cookies tenen la textura, el sabor i la mida perfectes

Ingredients:

  • 125 g de mantega
  • 60 g de sucre
  • 1 rovell d’ou
  • 125 g de farina
  • 5 g de llevat químic
  • 80 g de xocolata
  • 50 g d'avellana torrada
Galetes de xocolata / Foto: Martí Torres

Elaboració:

Arenem la farina amb la mantega freda. Això vol dir pessigar la mantega amb la farina fins que queda ben integrada i amb textura sorrenca. Afegim el sucre barrejat amb el llevat. Barregem. Ara hi posem el rovell d’ou i pastem. Se’ns farà un xic difícil perquè la massa s’enganxa molt a les mans, però és un bon senyal. Finalment, hi posem l’avellana picada i la xocolata també trossejada petita. Integrem i fem un rul·lo. L’emboliquem amb paper de forn i el refredem a la nevera durant un parell d’hores. Tallem la massa a rodanxes i posem les rodones en una safata protegida amb paper de forn. Com més gruixudes siguin les rodanxes, més grosses seran les galetes, però menys nombre te'n sortiran. Tingues en compte que si són massa fines es podrien cremar o, sobretot, trencar. No ha de ser un crumble, han de quedar galetes uniformes, per tant, han de ser una mica gruixudes. Enfornem a 180 °C durant 15 minuts o fins que veiem que estan prou daurades. Un cop fora, deixa que refredin, idealment en una reixa, i quan estiguin llestes les pots guardar en un pot de vidre al rebost.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!