El gintònic és el còctel rei de la majoria de festes. Una copa amb tònica i una mica de ginebra és l'opció preferida de molta gent a l'hora d'escollir una beguda de festa. Fer un gintònic sembla senzill; ginebra, tònica, gel i avall. Però fer un bon gintònic és més complicat del que sembla. Des de la matèria primera fins a les quantitats o els ingredients finals que li donen el toc únic, aquests són els 5 trucs clau per fer el gintònic perfecte.

Com fer el gintònic perfecte

És evident que cadascú té els seus gustos personals, però si vols fer un gintònic excel·lent que enamorarà la gran majoria de paladars, pots seguir aquests consells:

1. Copa

Igual que el cafè es pren en tassa i el vi en copa, escollir el recipient adequat en el qual servir el gintònic és el primer pas per aconseguir un resultat excel·lent. El gintònic s'ha de servir en copa, preferiblement ampla. Oblida't dels gots de tub típics de les discoteques; opta per una copa de baló, o si no pot ser, un got alt de sidra. Aquestes opcions et permetran gaudir molt més de les aromes i dels matisos del còctel.

2. Gel

El gintònic s'ha de servir amb gel. La gràcia dels còctels és gaudir-los freds; si no poses prou gel, només amb la calor corporal de la mà la copa s'escalfaria en excés. A més del gel, també pots guardar les copes al congelador per servir la beguda tan freda com puguis.

Ginebra olives d'Alcarràs Alimentaria / Foto: Carlos Baglietto
Ginebra olives d'Alcarràs / Foto: Carlos Baglietto

Per molt que la ginebra sigui rellevant, el còctel està fet majoritàriament de tònica, per tant, també és crucial servir una tònica bona

3. Qualitat

Una de les claus, com sempre, és trobar els ingredients de la màxima qualitat. No cal gastar-se centenars d'euros en una ginebra de primeríssima qualitat, però sí que és important tenir un destil·lat  que no sigui colònia. Ara bé, per molt que la ginebra sigui rellevant, el còctel està fet majoritàriament de tònica, per tant, també és crucial servir una tònica bona. Pots fer servir la de tota la vida o jugar amb sabors i invents més moderns, però independentment de la tònica que gastis és important que la guardis en fred.

4. Quantitat

L'equilibri de sabors és el que fa que un còctel tingui un gust o un altre. Sovint es parla de barreges més carregades o menys, en funció de la quantitat d'alcohol que porti la copa. Però la quantitat ideal sol rondar els 15 cl. Per mesurar-la, però, és millor fer servir un mesurador i no intentar encertar la quantitat a ull. Sempre pots pujar-lo més o menys d'alcohol en funció dels teus gustos, però amb 15 cl n'hi ha prou perquè la ginebra es noti, però l'alcohol no eclipsi el gust de la tònica.

5. Ingredients finals

El que acaba donant els matisos finals al gintònic sempre són els cítrics o botànics que s'afegeixin al final. Sempre que puguis, intenta fer servir algun ingredient extra per donar personalitat a les teves preparacions. Pots fer servir des d'un tall de llimona fins a cardamom, flor d'anís o gingebre. El còctel és un llenç en blanc perquè provis diferents combinacions fins a aconseguir el teu resultat ideal.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!