La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments en la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer una lasanya de carn deliciosa, un truc indispensable que no podràs deixar de fer servir.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.

Com fer una lasanya de carn deliciosa

La lasanya és un plat deliciós i reconfortant que pots preparar amb els ingredients que vulguis. Pot ser de carn, de verdura, de totes dues coses... imaginació al poder! Avui la farem de carn, l'opció més habitual i la que més triomfa, especialment entre els més petits de la casa. En aquest cas, la farem amb carn de vedella i de porc, però sempre pots ajustar les proporcions a les teves necessitats. Sigui com sigui que vulguis fer la lasanya, el més important és que no et perdis els trucs que l'Ada Parellada ens ensenya per a fer-la perfecta.

El més important és que no et perdis els trucs que l'Ada Parellada ens ensenya per a fer-la perfecta

Ingredients:

  • 600 g de carn picada (mig vedella i mig porc)
  • 2 pastanagues
  • 2 branques d’api
  • 1 ceba gran
  • 10 tomàquets naturals o 600 g de tomàquet triturat (o 400 g de salsa de tomàquet)
  • 100 g de concentrat de tomàquet
  • 2 grans d’all
  • 50 ml d’oli d’oliva
  • Una culleradeta de sal
  • Una culleradeta de pebre negre molt
  • Una cullerada d’herbes de Provença
  • 200 ml de vi negre
  • 5 llesques de cansalada curada
  • 6 làmines de pasta de lasanya
  • 100 g de formatge ratllat cremós

Per la beixamel:

  • 80 g de mantega
  • 60 g de farina
  • 80 ml de llet
  • ½ culleradeta de sal
  • ¼ de culleradeta de pebre blanc
  • ¼ culleradeta de nou moscada
Plat de lasanya Ada Parellada Foto Martí Torres
Plat de lasanya de carn / Foto: Martí Torres

Elaboració:

En una cassola amb oli, sofregim l’all, la ceba, l’api i la pastanaga tallats ben petits durant 15 minuts a foc lent amb la sal, el pebre i les herbes provençals. Ara hi posem el tomàquet pelat i tallat i fem coure lentament durant uns 30 minuts o fins que veiem que s’ha fet un bon sofregit. Afegim el concentrat de tomàquet. Piquem la cansalada curada i la incorporem a la cassola. La fem sofregir una mica i hi afegim la carn picada. Remenem, a foc alt, per separar la carn i evitar que quedi enganxada. Quan la carn hagi canviat de color hi posem el vi negre i esperem que redueixi. Tastem i rectifiquem de sal i pebre. Fem la beixamel. Fonem la mantega i hi posem la farina. Remenem un parell de minuts perquè la farina es cogui. Ara hi posem la llet i anem remenant sense parar fins que veiem que pren textura de salsa. Finalment, hi posem la sal, el pebre i la nou moscada. Muntem la lasanya: primer beixamel, després pasta de lasanya. Carn picada, beixamel, pasta lasanya, carn picada, beixamel, pasta de lasanya fins a acabar amb pasta i beixamel. Cobrim amb formatge ratllat. Enfornem a 180 °C amb calor a dalt i a baix durant 20 minuts.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!