L'estiu és l'època perfecta per gaudir de menjars frescos i lleugers, i una amanida de pasta casolana és l'opció ideal per satisfer la gana sense atabalar-te amb plats pesats. Aquí et presentem una guia pas a pas per preparar la millor amanida de pasta casolana de manera ràpida i senzilla, perfecta per als dies calorosos d'estiu.

Plats nutritius i que et refrescaran

Ingredients essencials per preparar una amanida de pasta deliciosa.

  • Pasta: 250 grams de pasta curta (fusilli, penne, farfalle, etc.).
  • Verdures fresques: tomàquet cherry, cogombre, pebrot, pastanaga i ceba vermella.
  • Proteïnes: pit de pollastre a la graella, tonyina en conserva o cigrons per a una opció vegetariana.
  • Herbes fresques: alfàbrega, julivert o coriandre.
  • Formatge: mozzarella, feta o parmesà ratllat.
  • Adorn: oli d'oliva, vinagre balsàmic, mostassa de Dijon, sal i pebre.
jakub kapusnak tEVisOXz26Y unsplash
Pasta i tomàquet, una combinació clàssica / Foto: Unsplash

Una opció ideal per satisfer la gana sense atabalar-te amb plats pesats durant els dies calorosos

Primer de tot, cuina la pasta: en una olla gran amb aigua bullent i sal, cuina la pasta segons les instruccions del paquet fins que estigui al dente. És important no sobrecoure la pasta, ja que ha de mantenir una textura ferma per a l'amanida. Una vegada cuita, escorre-la i refreda-la ràpidament sota aigua freda per aturar el procés de cocció. Ara, prepara les verdures: mentre es cuina la pasta, renta i talla les verdures a trossos petits i uniformes. Els tomàquets cherry poden partir-se a la meitat, el cogombre i el pebrot en cubs, la pastanaga en rodanxes fines i la ceba vermella en cèrcols prims. Les verdures fresques aportaran un toc cruixent i refrescant a l'amanida.

Si has optat per pit de pollastre, cuina-la a la graella i talla-la a tires o cubs. Si prefereixes tonyina en conserva, assegura't d'escórrer-lo bé. Els cigrons, d'altra banda, poden afegir-se directament si ja estan cuits. En un bol gran, barreja la pasta refredada amb les verdures i la proteïna seleccionada. Afegeix les herbes fresques picades per donar-li una aroma i sabor addicional.

Per l'adorn, un flascó petit, combina tres parts d'oli d'oliva amb una part de vinagre balsàmic, una culleradeta de mostassa de Dijon, sal i pebre al gust. Agita bé fins que els ingredients estiguin completament barrejats. Aboca l'adorn sobre l'amanida i barreja suaument perquè tots els ingredients s'impregnin de sabor. Just abans de servir, empolvora el formatge triat sobre l'amanida. Si utilitzes mozzarella, opta per boletes petites o trossos esmicolats. El formatge feta pot enfonsar-se directament amb les mans, mentre que el parmesà es pot ratllar en el moment.

eaters collective 12eHC6FxPyg unsplash
Una recepta amb moltes opcions / Foto: Unsplash

Per millorar encara més la teva amanida de pasta, considera afegir altres ingredients com olives negres, blat de moro dolç, alvocat o nous torrades. També pots preparar l'amanida amb temps i deixar-la reposar al refrigerador, cosa que permetrà que els sabors es barregin encara més. Amb aquests senzills passos i consells, podràs gaudir d'una amanida de pasta casolana, ràpida i deliciosa, perfecta per refrescar-te durant els càlids dies d'estiu.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!