La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments a la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer la millor sopa d'all a en 5 minuts, un truc indispensable que no podràs deixar de fer servir.
Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.
Com fer la millor sopa d'all en 5 minuts
La sopa d'all és un d'aquells plats senzills i reconfortants que cada cop es coneixen menys. Una elaboració perfecta per a l'hivern que et farà entrar en calor durant aquests dies de fred, i que és ideal per cuinar quan no en tens ganes perquè es pot fer en només 5 minuts. Per a fer-la necessitaràs diferents ingredients, però com en totes les receptes tradicionals, si a més dels que t'indiquem aquí en tens algun altre que creus que pots afegir, endavant. La gràcia de la cuina catalana és que la pots adaptar al teu rebost. El més important per a aquesta sopa d'all és gaudir-la ben calenta i tenir la gent asseguda a taula per poder compartir-la amb tothom. Un plat que de segur encantarà tothom i que pots fer en menys temps del que et penses. A més, és un plat que et permetrà aprofitar restes de menjar, com alguna llesca de pa sec, i que t'omplirà d'energia en un tres i no res.
La gràcia de la cuina catalana és que la pots adaptar al teu rebost. El més important per a aquesta sopa d'all és gaudir-la ben calenta i tenir la gent asseguda a taula per poder compartir-la amb tothom
Ingredients:
- 1 litre d’aigua
- 5 grans d’all
- 120 g de pa sec
- 1 culleradeta de pebre vermell
- 4 ous
- Sal
- Oli d’oliva
- Dauets de pernil
![Sopa d'all Ada Parellada Foto Martí Torres Sopa d'all Ada Parellada Foto Martí Torres](/uploads/s1/51/05/43/08/sopa-d-all-ada-parellada-foto-marti-torres_15_630x420.jpeg)
Elaboració:
A la cassola posem un bon raig d’oli. Afegim els alls i a foc baix els daurem fins que prenguin un color tirant a daurat. Ara hi posem una mica de pernil i el pa tallat ben fi, i ho daurem lleugerament. Afegim el pebre vermell i remenem ràpidament perquè no es cremi. Cobrim amb aigua, sal i cuinem 5 minuts. Posem la sopa en una sopera individual i hi trenquem un ou, que amb la calor residual es quallarà. Acabem amb pernil del bo a dauets.