La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments a la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer Nutella per tastar-la en la seva màxima expressió i treure-li el màxim profit i gust.

Consisteix en dues receptes diferents: la crema casolana i la vegana i sense sucre. Dues versions que permeten atraure a tots els públics i tots els gustos per poder condimentar l'entrepà de l'esmorzar o berenar de forma artesana i deliciosa. Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.


Com fer Nutella a casa?

La crema de Nutella casolana

En primer lloc, escalfem la llet (200 g) i escaldem la xocolata (200 g) en un bol abocant-hi la llet. Ràpidament, la fonem i hi afegim 150 g de sucre i remenem. Hi afegim l'oli de gira-sol (150 g) i 100 grams d'avellanes torrades. En un recipient per triturar tenim les avellanes i la crema de xocolata. Triturem afegint-hi abans una mica de llet i tornem al bol per acabar de barrejar-ho. Ja ho tenim!

La crema de Nutella sense sucre i vegana

Per poder triturar bé, el que fem és bullir amb la llet d'origen vegetal els dàtils. Posem les avellanes i una mica de llet perquè ens ajudi a triturar. Seguidament, en una cassola incorporem aquesta massa triturada amb els dàtils per tornar a triturar fins que quedi una crema fina. Afegim el cacau en pols i "ja podem untar-hi el pa i ficar-hi cullerada", exclama la cuinera.

Ada Parellada consell nutella casolana / Foto: Raquel Sánchez
El resultat final i magnífic de l'Ada Parellada / Foto: Raquel Sánchez

Dues maneres molt ràpides per aprendre a fer Nutella a casa en menys de deu minuts i per a tots els gustos: els amants dels clàssics, però també per als vegetarians i vegans

T'han semblat interessants i útils aquests consells? Prepara't per descobrir tot un món nou i profund sobre desenes i desenes de productes i aliments de tota mena. En un futur pròxim passaran per la revisió cuinòfila i sàvia de l'Ada consells que no podem revelar encara. Mentrestant, pots aprofitar per recuperar el tip de la setmana passada, i descobrir com dessalar el bacallà i els dies que dura el procés. Fins a la setmana vinent!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!