La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments a la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer nyoquis de carabassa, un truc indispensable que no podràs deixar de fer servir.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.

Com fer nyoquis de carabassa

Els nyoquis són un tipus de menjar que se sol fer amb patata. Ara a la tardor, però, els podem fer de carabassa, un producte de temporada amb multitud d'aplicacions exquisides. La gràcia dels nyoquis és que els pots fer de diferents maneres i es poden acompanyar amb moltes salses diferents. Aquesta versió de tardor és senzilla, gustosa i molt original. Uns nyoquis amb els quals triomfaràs i que després podràs replicar amb els productes de temporada que més t'agradin. 

Ingredients:

  • 400 g de puré de carabassa rostida
  • 2 culleradetes de sal
  • 800 g de farina
  • Un rovell d’ou
  • Una culleradeta d’all en pols
  • Una culleradeta de nou moscada
  • 200 ml de nata líquida
  • 50 g de camembert
  • 50 g de parmesà
  • 50 g de gorgonzola
  • 50 g de formatge maó
  • Orenga

Aquesta versió de tardor és senzilla, gustosa i molt original

Nyoquis de carabassa
Nyoquis de carabassa / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

Per fer la salsa, hem de posar la nata i els formatges en una cassola. Fem fondre i reduir lleugerament fins que quedi una salsa ben lligada, amb la consistència desitjada. Si la volem ben fina, triturem. Rostim la carabassa al forn durant uns 40 minuts a 180 °C, amb un raig d’oli i sal. La rasquem i l’aixafem fins que quedi ben pastosa. L’amanim amb l’all en pols, la sal i la nou moscada. Afegim el rovell d’ou i ho barregem tot. Hi posem la farina i anem pastant fins a aconseguir una massa que s’enganxi, però que es pugui treballar. Una textura que ens permeti fer després la forma dels nyoquis, que no sigui ni massa humida ni massa seca. Fem boletes amb l’ajuda de més farina. Les bullim en abundant aigua i sal i quan surin voldrà dir que ja estaran al punt de cocció ideal. Barregem els nyoquis amb la salsa calenta i servim amb un polsim d'orenga per sobre.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!