L'Okonomiyaki és un plat japonès versàtil i deliciós que sovint es descriu com una "pizza japonesa". Tanmateix, aquesta descripció no li fa justícia, ja que l'Okonomiyaki és una barreja única d'ingredients frescos, cuinats a la perfecció en una planxa calenta, resultant en un plat cruixent per fora i suau per dins. Si estàs buscant sorprendre els teus amics i familiars amb un platet exòtic i fàcil de fer, l'Okonomiyaki és l'opció perfecta.

Una preparació única

El nom "Okonomiyaki" prové de les paraules "okonomi", que significa "al teu gust" o "el que t'agrada", i "yaki", que significa "cuinat" o "a la graella". Aquest nom reflecteix l'essència del plat, ja que es pot personalitzar amb una varietat d'ingredients segons les preferències individuals.

L'Okonomiyaki es va originar a Osaka i Hiroshima, i cada regió té la seva pròpia versió. La versió d'Osaka és la més coneguda i és la que prepararem avui. Es caracteritza per barrejar tots els ingredients en una massa espessa que es cuina en una planxa calenta.

Pizza japonesa / Foto: Unsplash
Pizza japonesa / Foto: Unsplash

Ingredients per a Okonomiyaki

Per a la massa:

  • 1 tassa de farina de blat
  • 3/4 tassa d'aigua
  • 2 ous
  • 2 tasses de col ratllada
  • 1/2 tassa de ceballot picat
  • 1/2 tassa de gambetes petites (opcional)
  • 1/2 tassa de cansalada viada en tires fines (o cansalada)

Per a la salsa:

  • 4 cullerades de salsa Worcestershire
  • 2 cullerades de quètxup
  • 1 cullerada de salsa d'ostres (opcional)
  • 1 cullerada de sucre

Per decorar:

  • Maionesa japonesa
  • Alga nori en pols
  • Katsuobushi

Preparació

Per a la preparació de la massa, en un bol gran, barreja la farina, l'aigua i els ous fins a obtenir una massa suau. Agrega la col ratllada, el ceballot i les gambetes (si les utilitzes). Barreja bé perquè tots els ingredients quedin ben incorporats. Per cuinar l'Okonomiyaki, escalfa una paella gran o planxa a foc mitjà-alt i greixa-la lleugerament. Aboca una porció de la barreja a la paella i dona-li forma de disc, aproximadament de 2 cm de gruix. Col·loca les tires de cansalada viada a sobre de la massa. Cuina durant uns 5 minuts o fins i tot que la base sigui daurada i cruixent. Després, tomba l'Okonomiyaki amb compte i cuina l'altre costat durant 5 minuts més. Si utilitzes una tapa per a la paella, la massa es cuinarà de manera més uniforme. Mentre es cuina l'Okonomiyaki, barreja tots els ingredients de la salsa en un bol petit. Ajusta els sabors segons la teva preferència. Una vegada cuit, col·loca l'Okonomiyaki en un plat i pinzella la part superior amb la salsa preparada. Ruixa una mica de maionesa japonesa en línies fines, empolvora amb alga nori en pols i afegeix un grapat de katsuobushi.

És una excel·lent opció per a un dinar o sopar informal

Menjar|Dinar d'Hiroshima / Foto: Unsplash
Menjar d'Hiroshima / Foto: Unsplash

Gaudeix de l'Okonomiyaki

L'Okonomiyaki és un plat que sorprèn pel seu sabor umami i la seva textura única. És una excel·lent opció per a un dinar o sopar informal, i la seva preparació és tan divertida com deliciosa. Pots personalitzar-lo amb els ingredients que més t'agradin, la qual cosa el converteix en un plat versàtil i adaptat a tots els paladars. Prepara'l a casa i descobreix per què l'Okonomiyaki és molt més que una simple "pizza japonesa".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!