Els ossos de Sant són un dolç clàssic que ha conquerit el cor de molts amb la seva irresistible combinació de xocolata i neula. Si ets fan d'aquest deliciós snack i t'agradaria recrear-lo a casa, et sorprendrà saber que és possible fer-ho amb tan sols dos ingredients. Sí, ho has llegit bé. Només necessites xocolata i neules per preparar uns ossos de Sant casolans que res han d'envejar als originals.

Com fer ossos de sant casolans

Els ingredients necessaris per fer ossos de sant i que et quedin infal·libles. En primer lloc, la xocolata. Pots triar el tipus de xocolata que més t'agradi, sigui amb llet, negra o blanca. Per a una experiència més propera al sabor original, et recomanem utilitzar xocolata amb llet. En segon lloc, les neules. Aquestes han de ser fines i rectangulars, similars als que s'utilitzen en gelats. Pots trobar-les fàcilment a qualsevol supermercat.

Huesitos original
Ossos de Sant original / Foto: Unsplash

Pots triar el tipus de xocolata que més t'agradi, ja sigui amb llet, negra o blanca

A continuació, el pas a pas per no perdre detall i que sigui una elaboració de luxe. En primer lloc, s'ha de preparar la xocolata i, per tant, el que cal fer és fondre-la. Per a això, tens dues opcions: utilitzar el microones o el mètode del bany maria. El primer consisteix a col·locar la xocolata trossejada en un recipient apte per a microones i escalfar-lo a intervals de 30 segons, removent en cada pausa, fins que estigui completament fos i suau. En el segon cas, es col·loca un recipient amb la xocolata trossejada sobre una olla amb aigua bullent, assegurant-te que el fons del recipient no toqui l'aigua. Remou constantment fins que la xocolata estigui completament fosa.

El segon pas es basa a muntar els ossos de sant. Una vegada tinguis la xocolata fosa, és moment de muntar-los. Primer de tot, cobrir les neules. Pren una neula i cobreix-lo amb una capa prima de xocolata fosa utilitzant una espàtula o cullera. Apilar les neules. Col·loca una altra neula sobre el primer cobert de xocolata i repeteix el procés. Depenent de quantes capes vulguis, continua apilant neules i cobrint-les amb xocolata fins a assolir el gruix desitjat. Generalment, tres o quatre capes són ideals. Cobrir l'exterior. Una vegada que hagis apilat i cobert amb xocolata totes les capes desitjades, cobreix tota l'estructura amb una última capa de xocolata, assegurant-te que tots els costats quedin ben coberts.

Deixar refredar i gaudir, aquests són els darrers passos. Col·loca els ossos de sant sobre una safata folrada amb paper de forn i deixa'ls refredar. Pots posar-los a la nevera durant uns 30 minuts perquè la xocolata s'endureixi ràpidament. Una vegada que la xocolata estigui completament endurida, els teus ossos de sant casolans estaran a punt per gaudir. Talla'ls a porcions individuals i comparteix amb els teus amics i familiars.

Uns consells addicionals són l'opció de personalitzar el sabor. Afegeix ingredients addicionals com a crema de cacauet, Nutella o melmelada entre les capes de neula per donar un toc personal. I pel que fa a la decoració, pots empolvorar fruits secs triturats, coco ratllat o confits sobre la xocolata abans que s'endureixi per afegir textura i sabor. Fer aquests dolços casolans és una activitat divertida i deliciosa que pots realitzar a casa amb facilitat. Amb només dos ingredients i una mica de creativitat, sorprendràs tots amb aquest clàssic snack reinventat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!