La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments a la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer un ou escalfat perfecte a casa.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.

Com fer un ou escalfat perfecte a casa

Hi ha quatre tècniques diferents que es poden fer servir per aconseguir un ou escalfat al punt perfecte: amb aigua i vinagre; colant la clara; directament a la cassola o amb closca. Quatre maneres molt senzilles per aconseguir un resultat impecable i deliciós. El més important a l'hora de fer-ho, independentment de la tècnica, és que els ous siguin molt frescos. Com més bons siguin els ous, millor serà el resultat!

L'ou escalfat perfecte seguint els consells d'Ada Parellada / Foto: Raquel Sánchez

Amb el primer mètode, haurem de deixar l'ou sense closca en un recipient amb aigua i vinagre durant mitja hora. Un cop hagin passat els trenta minuts, posarem l'ou en aigua calenta, però que no arribi a bullir. L'escalfarem quatre minuts, i el traurem amb cura. El segon mètode consisteix a obrir l'ou sobre un colador i filtrar la clara que sobri. Un cop fet, en un recipient amb aigua a punt de bullir fem un petit remolí i coem l'ou durant quatre minuts. El tercer mètode és més directe: obrirem l'ou directament a l'aigua, coem quatre minuts, i llestos. I per últim, podem coure l'ou amb closca en aigua, vinagre i sal durant quatre minuts, treure'l i pelar-lo amb cura.

Haurem de deixar l'ou sense closca en un recipient amb aigua i vinagre durant mitja hora. Un cop hagin passat els trenta minuts, posarem l'ou en aigua calenta, però que no arribi a bullir

T'han semblat interessants i útils aquests consells? Prepara't per descobrir tot un món nou i profund sobre desenes i desenes de productes i aliments de tota mena. En les pròximes passaran per la revisió cuinòfila i sàvia de l'Ada molts més productes i consells que no podem revelar encara. Mentrestant, pots aprofitar per recuperar el tip de la setmana passada, i descobrir com fer una hamburguesa perfecta a casa. Fins a la setmana vinent!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!