La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments a la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer pa de pita, o xapati, un truc indispensable que no podràs deixar de fer servir.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.

Com fer pa de pita

El pa de pita és el pa més senzill per fer a casa. Només necessitaràs un grapat d'ingredients ben fàcils i en un tres i no res tindràs fet un pa exquisit que pots farcir amb el que vulguis. Per fer-lo necessitaràs el següent.

Ingredients:

  • 400 g de farina
  • 5 g de sal
  • 10 g de llevat químic
  • 330 g de iogurt

Elaboració:

En un bol barreja tots els ingredients. Pasta amb energia fins obtenir una pasta densa, llisa i homogènia. Tapa amb un drap i fes reposar un mínim de 30 minuts. Fes boletes i estirar-les amb forma de rodona. En una paella calenta, hi posem directament la rodona. Quan hagi agafat una mica de coloret (un parell de minuts) donem la volta i esperem que cogui per l’altra banda i s’infli. En aquest moment, la retirem. Obrim per la meitat, en forma de butxaca i ho omplim del que ens agradi. En el meu cas, tomàquet a dauets, tonyina en oli, enciam i maionesa!

També el pots fer servir com si fos pa normal per acompanyar un plat

Combinacions versàtils

La gràcia del pa de pita és que el pots fer servir pràcticament per a fer qualsevol recepta. Farcir-lo és, segurament, la millor manera de gaudir-lo. Però també el pots fer servir com si fos pa normal per acompanyar un plat, per sucar a la salsa del fricandó que t'has fet per dinar o simplement per gaudir-lo amb un raig d'oli (no m'hi suquis tomàquet perquè aquest sí que ja és un límit que no es pot traspassar). També és molt bo amb hummus, un aliment deliciós i molt típic de les cultures gastronòmiques que fan servir el pa de pita en la seva dieta habitual. És el cas de països del Magreb o de l'Orient Mitjà. Fes volar la teva imaginació i no et limitis als aliments crus; també pots farcir el pa de pita de carn o peix i condimentar-lo amb el que vulguis, al més pur estil de kebab, però en una versió una mica més petita i senzilla. Es tracta d'un plat sense límits, aprofita'l!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!