La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments a la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer uns panellets boníssims en 15 minuts, un truc indispensable que no podràs deixar de fer servir.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.

Com fer uns panellets boníssims en 15 minuts

Els panellets són el dolç preferit dels catalans durant els mesos de tardor. Amb la castanyada a tocar, és un bon moment per començar a aprendre com fer uns panellets de pinyons exquisits i en poc més de 15 minuts. Amb aquesta recepta t'estalviaràs les cues a la pastisseria i fins i tot podràs estalviar una mica en la factura del dolç de la castanyada. Així és com pots fer uns panellets boníssims en 15 minuts (bé, si són en 20 no passa res).

Ingredients:

  • 100 g d’ametlla en pols
  • 75 g de sucre
  • 1 ou
  • 100 g de pinyons
Panellets de pinyons Ada Parellada
Panellets de pinyons / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

El primer que haurem de fer és separar la clara del rovell. Barregem el rovell amb els pinyons. Si ens queda molt dens, hi posem una mica d’aigua. Barregem l’ametlla en pols amb el sucre i la clara d’ou. Pastem amb les mans fins que ens queda una massa fina. Posem una capa de sucre glass sobre la taula i fem un rul·lo. El sucre ajudarà que no se’ns enganxi la massa a la taula. Tallem la massa a trossets d’uns 20 g. Els arrodonim i els arrebossem amb els pinyons amb rovell d’ou. Premem perquè s’enganxin i anem disposant els panellets sobre una safata protegida amb paper de forn. Anem disposant els panellets sobre la safata. Els enfornem 5 minuts a 210 °C. Els panellets no han de coure, sinó només daurar.

A tenir en compte:

Sobre la quantitat d’ous, és important destacar que la humitat que li donem a la massa és fonamental per a una òptima cocció. Si queda molt seca, es trencarà; per contra, si queda molt humida, els panellets baixaran al forn. Un dels factors importants de la humitat de la massa és el gruix del mòlt de l’ametlla. Si és molt gruixut, necessitarà més ou que si és molt fi.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!