La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments a la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer pastilles de brou casolanes, un truc indispensable que no podràs deixar de fer servir.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.

Com fer pastilles de brou casolanes

Les pastilles de brou sovint són vistes com una manera de fer trampes a la cuina. Un recurs que ens estalvia temps i ens aporta molt de sabor a les preparacions. Però precisament, l'estalvi de temps i l'augment de sabor són dos factors que ens beneficien, i tenir unes pastilles de brou preparades per a una ocasió en què les necessitem, és un avantatge que cal saber aprofitar. El que no podem fer és abusar de pastilles prefabricades, però amb aquesta elaboració casolana, podràs preparar unes delicioses bombes de sabor amb verdures i carn de manera casolana i natural. Un truc que no sabies que necessitaves i que podràs adaptar amb els ingredients que tinguis o que més t'agradin.

Un truc que no sabies que necessitaves i que podràs adaptar amb els ingredients que tinguis o que més t'agradin

Ingredients:

  • 200 g de cuixa de pollastre o de pit de pollastre
  • 500 g de verdures variades. En el meu cas:
    • 2 grans d’all
    • 1 ceba gran
    • 1 porro
    • 1 branca d’api
    • 1 pastanaga
    • Les fulles externes d’una coliflor
    • 20 g de sal
    • 1 cullerada d’herbes variades mediterrànies
    • 1 cullerada de pebre vermell
    • Mitja culleradeta de pebre negre
    • 100 ml de vi blanc
    • Oli d’oliva
Pastilles de brou Ada Parellada Foto Martí Torres
Pastilles de brou / Foto: Martí Torres

Elaboració:

Piquem les verdures ben petites. A una paella posem un raig d’oli i coem lentament totes les verdures durant ben bé 30 minuts. Han de quedar ben toves. Hi posem la sal, el pebre i el pebre vermell. Hi posem el pollastre tallat a dauets menuts, prèviament assaonat amb sal. Apugem el foc i coem el conjunt fins que veiem que el pollastre és ben cuit. Hi posem el vi blanc i esperem que evapori. Triturem i tornem a la paella, a foc mitjà, fins que veiem que perd el màxim de líquid. Congelem en una safata de fer glaçons i ja ho tindràs a punt per a quan et calgui un brou reconfortant o per a quan hagis d’afegir a un guisat o un arròs.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!