La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments a la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer el pastís de xocolata més deliciós, un truc indispensable que no podràs deixar de fer servir.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.

 

Com fer el millor pastís de xocolata

El pastís de xocolata és una de les postres més gormandes de totes. Esponjós, dolç i agradable, és un pecat que agrada a tothom. El problema és que si no te l'acabes el mateix dia es comença a posar dur. Per solucionar-ho, avui et portem una recepta amb la qual el pastís de xocolata et durarà esponjós fins a 4 dies. Una manera ideal de preparar aquestes postres sense que se t'acabin fent malbé.

Ingredients:

  • 100 g de mantega pomada
  • 175 g de sucre morè
  • 2 ous
  • 70 g de xocolata
  • 15 g de cacau en pols
  • 70 ml de nata líquida
  • 70 ml de cafè líquid
  • 140 g de farina
  • 10 g de llevat químic
  • 5 g de bicarbonat
  • Un pessic de sal
Pastís de xocolata
Pastís de xocolata / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

El primer que necessitaràs és la mantega pomada. Bat-la, afegeix-hi el sucre morè, i continua batent. Un cop barrejat, agrega-hi els ous, i continua batent. Amb aquesta recepta, si no tens una màquina, acabaràs fent força de braç. Un cop feta la mescla, és l'hora de posar-se amb la xocolata. Fes servir una xocolata bona i fon-la al foc. Per protegir-la i evitar que es cremi, escalfa-la amb una mica de nata i cafè. Un cop fosa, afegeix la mescla a la barreja de mantega. L'últim pas abans de posar la massa al forn és enllestir els ingredients sòlids. En un bol, barreja farina, cacau, bicarbonat, sal i llevat. Quan ho tinguis, passa-ho per un tamís i aboca-ho a l'anterior mescla. És important que ho vagis fent a poc a poc per evitar que es creïn grumolls massa grossos. Quan estigui tot mesclat, assegura't d'integrar-ho tot amb una espàtula i passa-ho a un motlle protegit amb paper de forn. El paper evitarà que la massa s'enganxi massa a les parets i et facilitarà la vida a l'hora de retirar-ho. És moment de posar-ho al forn, durant 40 minuts a 170 graus. Un cop cuit, retira-ho del forn i deixa que es refredi. És important ser pacient perquè quan el desemmotllis no se t'ensorri. Bon profit!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!