Quan es tracta d'organitzar un sopar ràpid de pica-pica, el paté de tonyina casolà és una opció guanyadora. És fàcil de preparar, econòmic i, sobretot, deliciós. A més, amb uns quants ingredients que probablement ja tens al teu rebost, pots crear una recepta que encantarà als teus convidats. Aquí t'expliquem com fer-ho pas a pas i alguns consells per presentar-lo de forma espectacular.

Paté de tonyina casolà per a un sopar ràpid

Repassem els ingredients bàsics que necessites per a aquesta recepta:

  • 2 llaunes de tonyina en oli (o al natural si prefereixes una versió més lleugera)
  • 100 g de formatge crema
  • 1 cullerada de maionesa
  • 1 rajolí de suc de llimona
  • Sal i pebre al gust
  • (Opcional) Un toc de mostassa o herbes aromàtiques com a julivert o anet
Una preparació molt versàtil / Foto: Unsplash
Una preparació molt versàtil / Foto: Unsplash

Preparació en només 5 minuts

Primer, escorre bé la tonyina, especialment si utilitzes el que ve en oli, perquè el paté no quedi massa gras. A continuació, barreja la tonyina amb el formatge crema, la maionesa i el suc de llimona en un bol. Si desitges donar-li un toc especial, pots afegir mostassa o herbes aromàtiques. Una vegada que els ingredients estiguin ben combinats, tritura la barreja amb una batedora o un processador d'aliments fins a obtenir una textura suau i homogènia. Si prefereixes una consistència més rústica, simplement aixafa-ho tot amb una forquilla. Quan tinguis la barreja llesta, prova-la i ajusta la sal i el pebre al teu gust. Encara que pots servir el paté immediatament, deixar-lo reposar a la nevera durant uns 30 minuts farà que els sabors s'integrin millor, donant-li un resultat més equilibrat.

21115
Paté de tonyina / Foto: Unsplash

Idees per servir-lo

El paté de tonyina és molt versàtil i queda bé amb una gran varietat d'acompanyaments. Pots untar-lo sobre torrades, panets o crackers per a un aperitiu senzill i deliciós. També funciona perfectament com a dip per acompanyar bastons de pastanaga, api o cogombre. Si vols una mica més elaborat, pots utilitzar-lo com a farcit per a vol-au-vents, cassoletes o ous cuits, la qual cosa li donarà un toc més sofisticat a la teva taula.

És recomanable que la preparació reposi a la nevera durant mitja hora

Un dels grans avantatges d'aquesta recepta és que és apta per a qualsevol nivell culinari, fins i tot per als qui no tenen experiència a la cuina. No necessites estris complicats ni habilitats especials, i el millor de tot és que pots ajustar els ingredients segons el que tinguis a mà. Això la converteix en una solució pràctica que sempre et traurà d'un entrebanc. Així que la pròxima vegada que vulguis sorprendre els teus convidats o simplement gaudir d'un pica-pica a casa, anima't a preparar aquest deliciós paté de tonyina. T'assegurem que es convertirà en un dels teus favorits!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!