La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments a la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer un pollastre rostit de Nadal facilíssim, un truc indispensable que no podràs deixar de fer servir.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.

Com fer pollastre de Nadal

El pollastre farcit i rostit és un dels plats nadalencs més suculents de tots. Pot semblar complicat perquè és un plat gran, però en realitat és molt senzill de fer. Avui t'expliquem com fer-lo a casa en menys temps del que et penses i en quatre senzills passos que et permetran tenir una gran safata de menjar per a la família en un tres i no res.

Ingredients:

  • Un pollastre gros sencer i eviscerat
  • 4 patates
  • 4 grans d’all
  • 1 llimona
  • 200 g de prunes seques
  • 200 g d’orellanes
  • 200 g de pinyons
  • 1 botifarra
  • 100 g de llard de porc
  • 100 ml de conyac
  • Farigola
  • Herbes mediterrànies
  • 2 fulles de llorer
  • Sal
  • Pebre
Pollastre farcit Nadal Ada Parellada foto Raquel Sánchez
Pollastre rostit de Nadal / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

Fem macerar les prunes, les orellanes i els pinyons coberts en conyac durant un mínim de 30 minuts. Barregem farigola, herbes mediterrànies, sal i una mica de suc de llimona amb el llard de porc. Freguem tot el pollastre amb la llimona, també la part interna. Separem la pell del pit del pollastre. Untem la carn del pit per sota la pell amb el llard de porc. Salpebrem el pollastre. Untem la pell del pollastre per les dues bandes. El farcim amb botifarra, prunes, pinyons i orellanes ben escorregudes. Tapem l’obertura amb mitja llimona. Lliguem les potes del pollastre amb cordill. A una safata de forn hi posem el pollastre amb el pit tocant a la base. Tapem amb paper d’alumini i enfornem a 150 °C durant 90 minuts. El traiem del forn i hi posem les patates pelades i tallades, els alls pelats i sencers, la ceba filetejada i la resta d’orellanes, prunes i pinyons amb tot el conyac del macerat. L’enfornem 30 minuts més a 150 °C. Ara donem la volta al pollastre i l’enfornem 20 minuts més a 190 °C Traiem el pollastre de la safata i si la salsa ha quedat molt líquida, tornem a enfornar uns 10 minuts més a 200 °C fins que quedi una salseta lligada i les patates es daurin.

Resum:

  • 90 minuts a 150 °C, cap per avall, tapat amb paper d’alumini
  • 30 minuts a 150 °C, cap per avall, destapat
  • 20 minuts a 190 °C, cap per amunt, destapat
  • 10 minuts a 200 °C, sense pollastre, només les patates, ceba, etc.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!