Fer rotllets de canyella casolans és un procés deliciós que, encara que porta una mica de temps, val completament la pena. La clau està en la paciència i en seguir cada pas amb dedicació, ja que el resultat és un pa suau i esponjós amb un farcit dolç i aromàtic que omple de sabor.

La massa és similar a la d'un pa dolç

Per començar, necessitaràs preparar la massa, que és similar a la d'un pa dolç. En un bol, barreja llet tèbia, sucre i llevat. La llet ha de ser tèbia, no escalfi, perquè el llevat s'activi correctament. Deixa reposar uns minuts fins que la barreja sigui escumosa. En un altre recipient gran, combina farina, sal i un toc de sucre. Després, afegeix a aquesta barreja la llet amb llevat, mantega fosa i un ou. Pasta tot fins a obtenir una massa suau i elàstica, la qual cosa pot portar uns 10 minuts de pastat manual o uns 5 minuts si utilitzes una batedora amb ganxo per a massa. Deixa reposar la massa coberta en un lloc càlid durant almenys una hora, o fins que dobli la seva mida.

jasmin ne O5ckgaOG6fA unsplash
Un acompanyant perfecte per al teu cafè / Foto: Unsplash

Una vegada que la massa hagi crescut, col·loca-la sobre una superfície lleugerament enfarinada i estén-la en forma de rectangle, d'aproximadament mig centímetre de gruix. Després, unta tota la superfície amb mantega fosa. A part, prepara el farcit barrejant sucre morena i canyella molta. Empolvora generosament aquesta barreja sobre la massa untada amb mantega, assegurant-te de cobrir cada racó.

Una recepta plena de sabor per a un berenar diferent

El següent pas és enrotllar la massa acuradament des d'un dels costats llargs, formant un cilindre. Assegura't que el rotllo quedi ferm, però sense estrènyer massa perquè la massa no es trenqui. Una vegada enrotllat, talla el cilindre a porcions d'aproximadament 3 o 4 centímetres d'ample. Col·loca cada rotllo en una safata per enfornar prèviament greixada, deixant espai entre ells, ja que creixeran durant el segon repòs i la cocció.

fetty ghaessani PELnZjeNEA4 unsplash
Els rolls de canyella estan en molts aparadors / Foto: Unsplash

Deixa que els rotllos reposin novament durant uns 30 minuts, o fins i tot que hagin crescut una mica més. Preescalfa el forn a 180 graus Celsius i enforna els rotllets durant uns 20-25 minuts, o fins que siguin daurats i cuits per dins. Per al glacejat, barreja sucre llustre amb una mica de llet i essència de vainilla fins a obtenir una consistència suau. Una vegada que els rotllets estiguin a punt i hagin refredat lleugerament, aboca el glacejat per sobre per donar-los un toc final dolç i brillant. I llest! Gaudeix dels teus rotllets de canyella casolans, perfectes per acompanyar amb cafè o te.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!