La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments a la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer la salsa barbacoa casolana més autèntica, un truc indispensable que no podràs deixar de fer servir.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.

 

Com fer salsa barbacoa

Abans de començar a fer la salsa barbacoa has de tenir clar el sabor que vols aconseguir. Hi ha diferents tipus de salsa i segurament tothom en té una de comercial com a referència. Per tant, si el teu objectiu és replicar el sabor d'una salsa de supermercat, pots ajustar els ingredients de la manera que et convingui. La que farem aquí, però, és una salsa casolana; una autèntica salsa barbacoa amb aquell sabor fumat fantàstic perquè puguis gaudir-lo a casa sempre que vulguis amb els plats que més t'agradin.

Ingredients:

  • 1 pebrot
  • 1 kg de tomàquets
  • 1 ceba
  • 1 gra d’all
  • Un bon raig d’oli d’oliva
  • 15 g de sucre morè
  • 20 g de salsa Perrins
  • Una culleradeta de pebre vermell fumat
  • Una culleradeta de mostassa
  • Una culleradeta de salsa de soja
  • Una culleradeta de sal
Salsa barbacoa Ada Parellada
Salsa barbacoa casolana / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

Hem d’escalivar el pebrot i els tomàquets. Ho podem fer a la barbacoa, a les flames o amb el bufador. La pell ha de quedar totalment socarrimada, però sobretot no posis les verdures sota l'aigua un cop cremades. Pelem amb l’ajuda d’un paper. Sofregim la ceba picada a una cassola amb un bon raig d’oli. Afegim el gra d’all picat, el pebrot i els tomàquets tallats. Hem de coure lentament durant ben bé 40 minuts; és una cocció que requereix paciència, molta paciència, perquè si no el resultat no serà l'adient. Ha de quedar bon confitat. Afegim el sucre morè, la salsa Perrins i el pebre vermell fumat. Fem un parell de remenades i triturem fins que ens queda una salsa ben fina. Ara hi posem una culleradeta de mostassa i una de salsa de soja. Rectifiquem de sal i ja tindrem enllestida la nostra meravellosa salsa barbacoa.

Per gaudir-la n'hi ha prou amb sucar-hi pa, però és evident que com millor convé fer servir aquesta salsa, tal com diu el seu nom, és amb la barbacoa. Sobretot amb la carn, però també la pots incorporar en receptes de peix o de verdures si et ve de gust; la teva imaginació és el límit!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!