La salsa al whisky és una opció deliciosa i sofisticada per elevar qualsevol tall de carn, ja sigui de cap de bestiar, porc o pollastre. La seva barreja de sabors forts i la seva capacitat d'intensificar els sucs naturals de la carn la converteixen en un acompanyant perfecte per fer que qualsevol plat brilli. T'expliquem com fer aquesta salsa, juntament amb alguns consells per aprofitar al màxim el seu sabor.

Salsa al whisky per ressuscitar la carn

Per preparar aquesta salsa, necessites ingredients senzills, però que en combinar-se, creen una explosió de sabor. Reuneix el següent:

  • 50 ml de whisky (preferiblement de bona qualitat)
  • 200 ml de brou de carn (pots fer-ho casolà o utilitzar-ne un de bona qualitat)
  • 100 ml de crema de llet (o nada per cuinar)
  • 1 cullerada de mostassa Dijon (opcional, per a un toc d'acidesa)
  • 1 cullerada de mantega
  • 1 ceba mitjana (finament picada)
  • 2 grans d'all (picats finament)
  • Sal i pebre al gust
  • Julivert fresc picat (per decorar)
La mostassa i la llet li donaran la textura untuosa / Foto: Unsplash
La mostassa i la llet li donaran la textura untuosa / Foto: Unsplash

Preparació

En una paella a foc mitjà, fon la mantega i agrega la ceba picada i l'all. Cuina fins que estiguin suaus i lleugerament daurats, la qual cosa alliberarà els seus sabors i endolcirà la salsa. Una vegada daurats, puja el foc a mitjà-alt i afegeix el whisky amb compte, ja que podria flamejar. Remou bé i deixa que l'alcohol s'evapori per uns 2 minuts. Això reduirà el whisky, intensificant el seu sabor i traient-li l'amargor de l'alcohol. Agrega el brou de carn a la paella i barreja bé. Deixa que bulli i redueix el foc novament. Cuina per uns 5 minuts o fins que la salsa hagi reduït i espessit lleugerament. Baixa el foc i afegeix la crema de llet juntament amb la mostassa, si has decidit utilitzar-la. Cuina a foc lent, removent constantment per evitar que la crema es talli. La salsa hauria de començar a espessir i adquirir una textura sedosa. Finalment, ajusta amb sal i pebre el gust. La salsa ha de tenir un equilibri entre el cremós i el robust del whisky. Serveix la salsa calenta sobre el tall de carn triat i decora amb una mica de julivert fresc picat per donar-li un toc de frescor.

Consells per gaudir-ne al màxim

Tria un bon whisky: Encara que no és necessari un whisky prèmium, sí que és important utilitzar-ne un de sabor mitjà a fort, ja que afectarà el resultat final. Acompanya amb un bon tall de carn: Aquesta salsa funciona molt bé amb talls de carn de cap de bestiar com l'entrecot o el filet, però també ressalta el sabor del pollastre i del porc. Utilitza un brou de qualitat: Això elevarà el sabor general de la salsa i la farà molt més bona.

Elegeix un bon whisky / Foto: Unsplash
Elegeix un bon whisky / Foto: Unsplash

La salsa al whisky és ideal per als qui busquen una manera simple, però efectiva de portar qualsevol plat de carn a un altre nivell. Tasta-la i gaudeix d'una experiència de sabor inoblidable!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!