La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments a la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer sardines a casa sense omplir la cuina de pudor, un truc indispensable que no podràs deixar de fer servir.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.

Com fer sardines sense pudor

Les sardines són la millor manera de menjar peix de manera ràpida i senzilla. Petites, gustoses i d'allò més addictives, són perfectes per gaudir-les de qualsevol manera. A la brasa són delicioses, però si les vols fer a casa, amb aquests trucs les podràs tenir en un tres i no res i sense ni una gota de pudor a la cuina. Per fer-ho hi ha dues tècniques diferents:

1. A la papillote

Rentem i assequem bé les sardines. Les col·loquem sobre un paper de forn, salem lleugerament i, sense posar-hi gota d’oli, les emboliquem. Tanquem perquè no en surtin els sucs ni els aromes. Col·loquem sobre una paella calenta i fem coure 3 minuts per una banda a foc mitjà i 3 minuts per l’altra. Les passem al plat, les ruixem amb oli d’oliva i les acompanyem del que més ens agradi. Jo hi he posat una salsa tipus salmorejo de tomàquet i una picada de tomàquet, oliva negra i ceba tendra.

Petites, gustoses i d'allò més addictives, són perfectes per gaudir-les de qualsevol manera. A la brasa són delicioses, però si les vols fer a casa, amb aquests trucs les podràs tenir en un tres i no res i sense ni una gota de pudor a la cuina

2. Al forn

Les rentem bé i les eixuguem. Les pintem amb oli d’oliva per una banda per tal que no s’enganxin a la reixa. Les col·loquem alineades sobre una reixa de forn. Preparem una safata amb aigua que col·locarem sobre una safata de forn. Posarem la reixa amb les sardines sobre la safata d’aigua. Les enfornem a 180 °C durant uns 15 minuts. El greix que perd va caient sobre l’aigua, que no transmet l’olor.

Així que ja ho saps, si vols fer sardines a casa, però et fa mandra haver d'aguantar la pudor, ara ja no tens excusa per no preparar-les! Cuina sardines a casa sense olor i sorprèn els teus convidats amb aquests trucs únics.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!