La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments a la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer la sípia i que no quedi dura per gaudir com cal un producte tendre.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.

 

Com fer que la sípia no quedi dura

Per aconseguir una sípia tova i tendra el primer que hauràs de fer és netejar, trossejar i deixar escórrer la sípia. L'objectiu és eliminar la màxima quantitat d'aigua possible. Un cop escorreguda, eixuga-la bé amb paper de cuina. A continuació encén el foc fort i, sense ni una gota d'oli, cou la sípia a la paella perquè tregui tota l'aigua. Si durant el saltat treu molta aigua, retira la sípia i l'aigua i continua amb el procés. Deixa-la un minut més a foc fort i és moment de seguir amb la resta d'ingredients: oli, all i julivert ben picats.

L'altra opció és sofregir o guisar la sípia. Per a fer-ho sense que quedi dura, s'ha de deixar uns 20 o 25 minuts a foc mitjà-baix. Amb aquesta cocció podràs combinar-la amb altres ingredients més potents

Una altra opció perquè quedi tendra és congelar la sípia. S'ha de fer coure a la planxa poca estona i a foc fort. Quan sigui daurada d'una banda, gira-la i daura-la de l'altre costat. És important no remenar constantment perquè no extregui els sucs que té. Si et passes de cocció, aleshores pots guisar-la durant una hora bona.

Dos tipus de cocció

Amb la sípia tens dues opcions. D'una banda, la pots coure a la planxa molt calenta durant un parell de minuts. Tal com hem vist abans, pots tenir la sípia fresca o congelada, però és important que quan la dauris ho facis sense oli i durant molt poca estona. Els ingredients extra, com la picada d'all i juliverts, no els posis fins al final. L'altra opció és sofregir o guisar la sípia. Per a fer-ho sense que quedi dura, s'ha de deixar uns 20 o 25 minuts a foc mitjà-baix. Amb aquesta cocció podràs combinar-la amb altres ingredients més potents i la sípia deixarà de ser la protagonista principal, tot i que sempre tindrà un paper destacat en qualsevol plat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!