Si et ve de gust un dolç clàssic, però no vols complicar-te la vida ni embrutar mitja cuina, hi ha una manera de donar-te el gust sense renunciar a la comoditat: les torrades de Santa Teresa al microones. Sí, has llegit bé. En tan sols 3 minuts pots tenir llestes unes torrades de Santa Teresa sucoses, aromàtiques i totalment irresistibles, perfectes per calmar un antull d'últim minut o sorprendre amb unes postres exprés. Aquesta recepta viral que arrasa a TikTok, de la mà del compte @micro_recetas, ha conquerit a milers per la seva senzillesa, rapidesa i resultat espectacular. I el millor: amb ingredients que probablement ja tens per casa.

Torrades de Santa Teresa al microones

La màgia d'aquesta versió exprés comença amb una barreja de llet, sucre, canyella i pell de llimona, que s'infusiona breument al microones per omplir la cuina d'aquesta aroma tan típica de Setmana Santa. Només necessites 250 ml de llet, dues cullerades omplertes de sucre, una culleradeta de canyella en pols i unes tires de pell de llimona (ull, només la part groga, sense l'amarga part blanca). S'escalfa aquesta barreja durant un minut a 850 W, sense que arribi a bullir, i després es deixa temperar per afegir un ou batut.

Hi ha multitud de tipus de torrades / Foto: Unsplash

El següent pas és el més sucós: es mullen quatre llesques de pa (millor si és del dia anterior, que aguanta millor) a la barreja resultant i es deixen reposar uns minuts perquè absorbeixin bé el líquid. Aquest punt és clau per aconseguir aquesta textura melosa per dins sense que es desfacin.

Aquestes torrades exprés són la prova que no fa falta passar hores entre fogons per recrear receptes tradicionals

Una vegada amarades, es col·loquen sobre un plat lleugerament greixat amb oli i es cuinen durant 2 minuts al microones a 850 W. El resultat: unes torrades llestes per menjar, sense necessitat de fregir ni encendre el forn. Per al toc final, n'hi ha prou amb empolvorar una mica més de sucre i canyella per sobre, i gaudir.

Aquestes torrades de Santa Teresa exprés són la prova que no fa falta passar hores entre fogons per recrear receptes tradicionals. Són ideals per als qui tenen poc temps, per als qui busquen opcions més lleugeres o simplement per als qui adoren les torrades de Santa Teresa, però no volen complicar-se. I el millor de tot és que pots personalitzar-les: amb pa integral, sense sucre, amb beguda vegetal... L'important és no quedar-te amb l'antull. Perquè quan una recepta així es creua al teu camí, el microones es converteix en el teu millor aliat reboster.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!