Netejar la cuina ràpidament després de cuinar pot semblar una tasca tediosa, però amb alguns trucs eficaços, és possible fer-ho de manera àgil i sense massa esforç. Mantenir una cuina ordenada no només és important per a la higiene, sinó que també fa que l'espai sigui més agradable i funcional. Aquí podràs veure alguns dels millors trucs per deixar la cuina impecable en poc temps.

Uns trucs que et faran la vida més fàcil a la cuina

1. Neteja mentre cuines

Un dels trucs més efectius per reduir el temps de neteja és netejar mentre cuines. Aprofita els temps d'espera, com quan estàs cuinant a foc lent o esperant que el forn acabi, per anar recollint i netejant. Per exemple, mentre bull l'aigua o es couen els aliments, pots rentar estris, netejar esquitxades o guardar ingredients. Això redueix significativament el treball que tindràs al final.

taylor kiser 1YhSMc1IywE unsplash
Cuinar i netejar / Foto: Unsplash

2. Utilitza recipients per a restes i rebutjos

Mentre prepares els aliments, tingues a mà un recipient o bol per als rebutjos. Això inclou closques, embolcalls, i restes d'aliments. En centralitzar totes les escombraries en un sol lloc, evites que s'escampin per la placa de cocció o l'aigüera, la qual cosa facilita el procés de neteja final. En acabar, només hauràs de buidar el recipient a les escombraries.

Un dels trucs més efectius per reduir el temps de neteja és netejar mentre cuines

3. Organitza els estris

Per evitar que la cuina s'ompli d'estris bruts, utilitza el mateix estri diverses vegades si és possible. Si, per exemple, has utilitzat una cullera de fusta per remoure una salsa, no la deixis tirada a la placa de cocció: torna a utilitzar-la o renta-la ràpidament per evitar acumular més objectes bruts. També pots tenir a mà un recipient amb aigua per deixar de netejar remullant estris difícils, com ganivets o espàtules.

4. Treu els aliments de la paella o cassola immediatament

Una vegada que acabis de cuinar, transfereix els aliments als plats o recipients immediatament. D'aquesta manera, pots deixar remullant paelles o cassoles amb aigua calenta i sabó perquè sigui més fàcil rentar-los després. Això ajuda a evitar que les restes de menjar s'enganxin, la qual cosa t'estalviarà temps i esforç.

5. Neteja les superfícies a l'instant

Les superfícies netes són clau per a una cuina ordenada. Després de cuinar, passa un drap humit amb una mica de sabó per les plaques de cocció, l'estufa i qualsevol àrea on hagis treballat. És molt més fàcil netejar les taques quan estan fresques que una vegada que s'han eixugat.

annie spratt vhi LM334sM unsplash
Netejar la cuina / Foto: Unsplash

6. Fes de l'ordre un hàbit

Finalment, fer de la neteja un hàbit diari t'ajudarà a mantenir la cuina sempre neta. Amb aquests senzills trucs, podràs reduir el temps de neteja i gaudir d'una cuina organitzada i lluent cada vegada que acabis de cuinar.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!