Pelar una patata cuita sense esforç i en poc temps pot semblar un truc de màgia, però en realitat és un mètode senzill i pràctic que qualsevol persona pot aplicar a la cuina. Aquest truc és especialment útil per als qui busquen estalviar temps en la preparació de menjars. A continuació, s'explica com pelar una patata cuita en només 3 segons, detallant cada pas per assegurar l'èxit.

Pelar una patata cuita en 3 segons

El primer pas és seleccionar patates de mida similar per assegurar una cocció uniforme. Renta-les bé sota aigua freda per eliminar qualsevol residu de terra. No és necessari pelar-les abans de cuinar-les, ja que el truc es basa a mantenir la pell durant la cocció. Col·loca les patates en una olla gran i cobreix-les amb aigua freda. Afegeix una mica de sal per donar-hi sabor. Porta l'aigua a ebullició i cuina les patates fins que estiguin tendres. El temps de cocció dependrà de la mida de les patates, però generalment varia entre 15 i 20 minuts. Pots comprovar si estan a punt punxant-les amb una forquilla; han d'estar toves per dins.

Pelat de patates / Foto: Unsplash
Pelat de patates / Foto: Unsplash

Esperar al fet que es refredin les patates és el pas crucial per pelar-les sense esforç. Una vegada que les patates estiguin cuites, escorre-les immediatament i submergeix-les en un recipient gran amb aigua gelada. El xoc tèrmic entre l'aigua calenta i l'aigua freda fa que la pell de les patates s'afluixi. Deixa-les a l'aigua freda durant uns 10 segons. Això és suficient perquè la pell es desprengui fàcilment sense refredar completament l'interior de la patata.

Pelar patates cuites en 3 segons és un truc de cuina que combina eficiència i simplicitat

Treu una patata de l'aigua gelada. Aguanta-la suaument amb ambdues mans i comença a fregar la pell. Veuràs com la pell es fa lliscar-la pràcticament sola, sense necessitat de ganivets ni peladors. Si alguna part de la pell es resisteix, pots utilitzar els teus dits per aixecar-la i retirar-la amb facilitat. Aquest procés hauria de prendre només uns quants segons per patata, cosa que et permet pelar-ne algunes en un temps rècord.

Elecció de patates adequades / Foto: Unsplash
Elecció de patates adequades / Foto: Unsplash

Aquest mètode de pelar patates té múltiples avantatges. Primer, és extremadament ràpid, ideal per a quan cal preparar grans quantitats de patates per a amanides, purés o guarnicions. Segon, manté la integritat de la patata cuita, evitant que es trenqui o s'esmicoli, la qual cosa és comú en utilitzar ganivets o peladors. Tercer, és un mètode net, ja que la pell es retira a grans peces en lloc de petits fragments. Pelar patates cuites en 3 segons és un truc de cuina que combina eficiència i simplicitat. Seguint aquests passos, pots estalviar temps i esforç en la preparació dels teus menjars, gaudint de patates perfectament cuites i pelades amb mínima dificultat. Aquesta tècnica no només és pràctica, sinó també sorprenent, ideal per impressionar els teus convidats amb les teves habilitats culinàries.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!