El torró és un dolç tradicional espanyol de l'època de Nadal, que generalment es fa amb una massa obtinguda de la cocció de mel o sucre amb ametlla molta, a l'esmentada massa se li pot afegir diferents ingredients que donaran lloc a torrons molt diferents. Se li sol donar forma rectangular o forma de coca, pot ser dur o tou segons porti les ametlles moltes o senceres.
El torró és un dolç tradicional espanyol de l'època de Nadal
Has pensat a preparar torró a casa? Si és així, o si encara no ho havies pensat, però no et sona malament, tenim bones notícies: 2 receptes menys difícils del que imagines i amb les quals pots preparar els teus torrons casolans i clar, adaptar-los als teus gustos o als dels teus comensals.
Torró de nata i nous
Ingredients:
- 200g d'ametlla molta més o menys
- 200g de sucre
- 100ml de nata per muntar
- 100g de nous pelades (reservem 5 peces senceres per adornar)
- Un motllo rectangular. El motllo pot ser de fusta, metàl·lic, de silicona o si no teniu podeu tallar un cartró de llet al llarg i queda un motllo perfecte.
Elaboració:
- En un cassó, posem la nata i el sucre, el portem a foc mitjà fins que comenci a bullir.
- Apaguem el foc i li afegim les ametlles moltes i les nous trossejades.
- Ho barregem tot bé fins que estigui tot ben integrat. Ha de quedar una massa espessa. Si no queda espessa, podeu afegir una mica més d'ametlla molta.
- Folrem un motlle rectangular amb paper de cuina tallat a la mida del motlle, si és de silicona no s'ha de posar paper, li llancem la massa, li donem uns copets perquè s'unifiqui tot i deixem que es refredi, el posem al frigorífic fins a l'endemà.
- El traiem, el partim en trossets i llest per gaudir-ne.
Torró de coco i xocolata:
Ingredients:
- 240 g de coco ratllat.
- 180 g de llet condensada.
- 200 g de xocolata per a cobertura.
- Paper transfer (opcional).
Elaboració:
- Folrar un motlle de torró amb paper transfer de colors, amb la part del gravat per dintre.
- Fondre la xocolata al microones en períodes de 20 en 20 segons perquè no s'escalfi massa; no ha d'excedir els 50 graus.
- Llançar al motlle una capa de xocolata i deixar refredar completament (fora de la nevera).
- Triturar uns segons el coco en la Thermomix perquè quedi més fi.
- Ens posem un guant de làtex i barregem el coco amb la llet condensada.
- Quan la xocolata sigui freda, tirar la barreja a sobre i prémer perquè quedi bé compacte.
- Deixar reposar unes hores cobert amb paper film.
- Desemmotllar amb compte, i desenganxar el transfer.