El torró és un dolç tradicional espanyol de l'època de Nadal, que generalment es fa amb una massa obtinguda de la cocció de mel o sucre amb ametlla molta, a l'esmentada massa se li pot afegir diferents ingredients que donaran lloc a torrons molt diferents. Se li sol donar forma rectangular o forma de coca, pot ser dur o tou segons porti les ametlles moltes o senceres.

El torró és un dolç tradicional espanyol de l'època de Nadal

Has pensat a preparar torró a casa? Si és així, o si encara no ho havies pensat, però no et sona malament, tenim bones notícies: 2 receptes menys difícils del que imagines i amb les quals pots preparar els teus torrons casolans i clar, adaptar-los als teus gustos o als dels teus comensals.

Torró de nata i nous

Ingredients:

- 200g d'ametlla molta més o menys
- 200g de sucre
- 100ml de nata per muntar
- 100g de nous pelades (reservem 5 peces senceres per adornar)
- Un motllo rectangular. El motllo pot ser de fusta, metàl·lic, de silicona o si no teniu podeu tallar un cartró de llet al llarg i queda un motllo perfecte.

Nous / Foto: Unsplash

Elaboració:

  • En un cassó, posem la nata i el sucre, el portem a foc mitjà fins que comenci a bullir.
  • Apaguem el foc i li afegim les ametlles moltes i les nous trossejades.
  • Ho barregem tot bé fins que estigui tot ben integrat. Ha de quedar una massa espessa. Si no queda espessa, podeu afegir una mica més d'ametlla molta.
  • Folrem un motlle rectangular amb paper de cuina tallat a la mida del motlle, si és de silicona no s'ha de posar paper, li llancem la massa, li donem uns copets perquè s'unifiqui tot i deixem que es refredi, el posem al frigorífic fins a l'endemà.
  • El traiem, el partim en trossets i llest per gaudir-ne.

Torró de coco i xocolata:

Ingredients:

  • 240 g de coco ratllat.
  • 180 g de llet condensada.
  • 200 g de xocolata per a cobertura.
  • Paper transfer (opcional).
Xocolata / Font: Unsplash

Elaboració:

  • Folrar un motlle de torró amb paper transfer de colors, amb la part del gravat per dintre.
  • Fondre la xocolata al microones en períodes de 20 en 20 segons perquè no s'escalfi massa; no ha d'excedir els 50 graus.
  • Llançar al motlle una capa de xocolata i deixar refredar completament (fora de la nevera).
  • Triturar uns segons el coco en la Thermomix perquè quedi més fi.
  • Ens posem un guant de làtex i barregem el coco amb la llet condensada.
  • Quan la xocolata sigui freda, tirar la barreja a sobre i prémer perquè quedi bé compacte.
  • Deixar reposar unes hores cobert amb paper film.
  • Desemmotllar amb compte, i desenganxar el transfer.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!