Aixecar-se amb molta son, anar a la cuina, olorar el paquet de cafè i començar a preparar-lo, és la millor manera d'afrontar el dia per a moltes persones. I afortunadament el sector cafeter sembla estar començant una nova era on s'aposta per la qualitat per damunt de tot.

El sector cafeter comença una nova era de qualitat

Cafetera
Cafetera / Font: Unsplash

En aquest article et volem donar 6 claus perquè a partir d'ara treguis aquest extra de sabor al teu cafè matinal. T'ajudaran a gaudir de més d'aquell moment tan únic del dia.

1. Aconsegueix un bon cafè.

Un cafè fresc, de qualitat, cafè 100% aràbiga, rentats, de collites recents, cafès d'altura, amb matisos i sabors que et facin gaudir... És la millor inversió que pots fer per començar bé el dia. No escatimis, això, al cap i a la fi, és el que marcarà la diferència.

2. Tria el punt de molt adequat per a la teva cafetera.

No és un caprici. Cada mètode d'extracció requereix un tipus de molta determinada, des de les més fines per a turc i espresso fins a les més gruixudes per a èmbol i olla.

3. Utilitza una llet de qualitat.

Si prefereixes prendre'l amb una miqueta de llet, aquesta ha d'estar a l'altura del cafè, que sigui de qualitat, fresca si és possible i que no porti gaire temps oberta a la nevera. D'aquesta manera li aportarà aquest sabor i crema tan deliciosos que caracteritza a una bona llet.

No és un caprici. Cada mètode d'extracció requereix un tipus de molta determinada, des de les més fines per a turc i espresso fins a les més gruixudes per a èmbol i olla.

4. No oblidis la importància de l'aigua.

Entre el 92% i 98% de la beguda que obtenim és aigua. Les seves pròpies característiques sumen o resten valor a la tassa final podent provocar tasses amb aromes indesitjades, excés de clor o presència d'altres matèries orgàniques no desitjades que poden variar el sabor de la tassa, aportant un excés d'acidesa, falta d'aroma, sabor terrós, etc. depenent de la zona, instal·lar un bon filtre ens pot solucionar aquests inconvenients.

Café
Cafè / Font: Unsplash

5. La quantitat exacta de cafè

És fàcil saber quina és la quantitat exacta. Només hem de fer una muntanya amb el cafè al filtre de la cafetera sense pressionar ni aixafar i posteriorment amb un ganivet traiem la part sobrant deixant el cafè arran del filtre. Ens assegurem de netejar les restes de cafè de les vores.

6. Mantingues sempre neta la teva cafetera.

Utilitza només aigua calenta, no utilitzis detergents perquè poden deixar un residu que afecta la beguda. Neteja amb freqüència els dipòsits d'aigua, fes extraccions de beguda en buit, sense utilitzar cafè, perquè es netegin els conductes... El teu cafè t'ho agrairà i el teu paladar també.