Dels mil i un vídeos sobre alimentació i receptes que mostren les xarxes socials al dia, aquest estiu segur que t'has quedat amb els que asseguren que, si barreges dos aliments en principi totalment diferent i que no sempre tindrien per què tenir bon gust, el resultat final és igual al que té un altre producte totalment diferent. És a dir, que si et menges l'aliment A juntament amb el B, el sabor a la teva boca és el de C. I com no, aquest resultat o aliment C, és una cosa molt bona.
Tanda d'exemples
Un dels vídeos que s'han fet més virals és de Chica Bona (@la_chica_bona) i el motiu és que els prova en directe i dona la seva opinió sincera. Tant és l'èxit que va tenir el primer vídeo que no va dubtar a llançar una segona part i fins i tot una tercera amb aportació pròpia. Aquí tens les combinacions sorprenents que segur que acabes provant.
1. Cogombre + poma = meló
Per tots és sabut que un meló quan no és madur tendeix a cogombre, però si al cogombre se li afegeix un toc de la dolçor de la poma es transforma en meló? La Chica Bona no ho té gaire clar...
2. Cogombre + sucre = síndria
Aquesta el convenç una mica més. Serà possible?
3. Raïm + cacauet = xocolata
Serà aquesta la versió saludable d'un dels capricis més repetits a tot el món? "Que sí que té gust de xocolata!", exclama més que sorpresa. Pot ser aquesta la barreja més aplaudida de la història?
4. Tomàquet + sucre = Maduixa
En aquest cas no és una barreja molt sana i sempre seria més saludable apostar directament per les maduixes, però per a un antull fora de temporada pot funcionar. De fet, l'influencer ho defineix com "absolutament increïble".
5. Taronja + poma = kiwi
Una barreja refrescant i deliciosa, però el resultat de la qual no convenç la protagonista, ja que no és el que prometia.
6. Nous + pa = nata
Després de preguntar-te qui va poder provar aquesta barreja tan rara, toca posar fil a l'agulla i ficar-se a la boca un canapè de nous. Òbviament, la textura mai no serà semblant, però el sabor? A la Chica Bona no la convenç, encara que assegura que és bo.
Per què passa això?
Després de tantes barreges rares i sorprenents, cal trobar una raó que ens ajuda a entendre com pot passar un fenomen tan estrany. I la raó és pura química. El sabor no és cap altra cosa que una reacció del nostre cervell a determinades molècules. És un procés més complicat del que podem creure i que dona lloc a sorpreses com aquestes o el fet que a una persona determinat aliment li sembli una cosa deliciosa i a una altra un horror. A més, cal recordar que el sabor no només parteix de les papil·les gustatives ubicades a la llengua. L'olfacte determina els sabors en un 80%. Per la qual cosa no tot depèn del tros que ens posem a la boca.