Dels mil i un vídeos sobre alimentació i receptes que mostren les xarxes socials al dia, aquest estiu segur que t'has quedat amb els que asseguren que, si barreges dos aliments en principi totalment diferent i que no sempre tindrien per què tenir bon gust, el resultat final és igual al que té un altre producte totalment diferent. És a dir, que si et menges l'aliment A juntament amb el B, el sabor a la teva boca és el de C. I com no, aquest resultat o aliment C, és una cosa molt bona.

Tanda d'exemples

Un dels vídeos que s'han fet més virals és de Chica Bona (@la_chica_bona) i el motiu és que els prova en directe i dona la seva opinió sincera. Tant és l'èxit que va tenir el primer vídeo que no va dubtar a llançar una segona part i fins i tot una tercera amb aportació pròpia. Aquí tens les combinacions sorprenents que segur que acabes provant.

1. Cogombre + poma = meló

Per tots és sabut que un meló quan no és madur tendeix a cogombre, però si al cogombre se li afegeix un toc de la dolçor de la poma es transforma en meló? La Chica Bona no ho té gaire clar...

2. Cogombre + sucre = síndria

Aquesta el convenç una mica més. Serà possible?

3. Raïm + cacauet = xocolata

Serà aquesta la versió saludable d'un dels capricis més repetits a tot el món? "Que sí que té gust de xocolata!", exclama més que sorpresa. Pot ser aquesta la barreja més aplaudida de la història?

Assortiment menjar
Hi ha barreges d'aliments que poden resultar sorprenents. / Foto: Cedida

4. Tomàquet + sucre = Maduixa

En aquest cas no és una barreja molt sana i sempre seria més saludable apostar directament per les maduixes, però per a un antull fora de temporada pot funcionar. De fet, l'influencer ho defineix com "absolutament increïble".

5. Taronja + poma = kiwi

Una barreja refrescant i deliciosa, però el resultat de la qual no convenç la protagonista, ja que no és el que prometia.

6. Nous + pa = nata

Després de preguntar-te qui va poder provar aquesta barreja tan rara, toca posar fil a l'agulla i ficar-se a la boca un canapè de nous. Òbviament, la textura mai no serà semblant, però el sabor? A la Chica Bona no la convenç, encara que assegura que és bo.

Per què passa això?

Després de tantes barreges rares i sorprenents, cal trobar una raó que ens ajuda a entendre com pot passar un fenomen tan estrany. I la raó és pura química. El sabor no és cap altra cosa que una reacció del nostre cervell a determinades molècules. És un procés més complicat del que podem creure i que dona lloc a sorpreses com aquestes o el fet que a una persona determinat aliment li sembli una cosa deliciosa i a una altra un horror. A més, cal recordar que el sabor no només parteix de les papil·les gustatives ubicades a la llengua. L'olfacte determina els sabors en un 80%. Per la qual cosa no tot depèn del tros que ens posem a la boca.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!