Els guanyadors del 9è Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesana han estat Glòria Curto de La Carnisseria del Paulo (Camarles - Baix Ebre) en la categoria de Botifarra d’Ou Tradicional i en la categoria de Botifarra d’Ou Singular, Xavier Alemany de Carnisseria Alemany (Girona - Gironès) amb una botifarra d’ou amb salsafins i carxofes. Es preveu que els establiments adherits a Carnissers Xarcuters Catalunya venguin durant la setmana de Carnestoltes un total de 340.000 kg de botifarra d’ou.
En aquesta novena edició s’han presentat un total de 34 botifarres a la categoria “Millor Botifarra d’Ou Artesana Tradicional”, i 25 botifarres a la categoria de “Millor Botifarra d’Ou Artesana Singular”
Un concurs de prestigi
En aquesta novena edició s’han presentat un total de 34 botifarres a la categoria “Millor Botifarra d’Ou Artesana Tradicional”, i 25 botifarres a la categoria de “Millor Botifarra d’Ou Artesana Singular” de 40 elaboradors de 20 comarques de Catalunya. Aquesta varietat de territoris demostra que “durant les nou edicions s’ha aconseguit que la botifarra d’ou s’hagi anat consolidant com una icona gastronòmica del Carnaval fins i tot en zones on no hi havia tanta tradició” remarca Pròsper Puig, president de la Fundació Oficis de la Carn. Per altre costat, Josep Dolcet, secretari del jurat, afegeix “Enguany les botifarres guanyadores estan relativament allunyades de l'àmbit metropolità fet que aporta la personalitat i la manera de fer de cada productor i de cada territori d'elaboració”.
Els guanyadors d'enguany
La guanyadora de la categoria Botifarra d'Ou Tradicional, Glòria Curto de La Carnisseria del Paulo de Camarles, ha presentat una botifarra "elaborada amb productes de qualitat que segueix la recepta familiar que em va ensenyar el meu pare i que amb els anys hem anat millorant sense perdre la seva essència inicial." A més, Curto afegeix "És molt il·lusionant guanyar aquest concurs perquè és un reconeixement a la feina ben feta. Estic molt orgullosa de tot el que hem fet des que es va obrir la botiga el 1910".
Els Carnissers - Xarcuters han aportat 1,5 quilos del seu producte a la seu de la Fundació dels Oficis de la Carn per ser avaluades pel jurat
El guanyador de la categoria Botifarra Singular, Xavier Alemany de Xarcuteria Alemany de Girona, ha presentat una botifarra d'ou amb salsafí de Girona i carxofa "dos productes de proximitat i de temporada que vol traslladar al consumidor l'essència dels plats tradicionals i dels productes del nostre territori més proper". "Estem molt contents d'aquest reconeixement fruit de la formació i millora constant del nostre receptari, que se suma al primer premi que vam rebre en la categoria singular de l'any 2021".
D'acord amb les bases del concurs i per a cada una de les categories a la qual optaven a premi, els Carnissers - Xarcuters han aportat 1,5 quilos del seu producte a la seu de la Fundació dels Oficis de la Carn per ser avaluades pel jurat en un tast obert celebrat el dia 31 de gener amb l'objectiu d'escollir els guardonats.