La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments a la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com aprofitar al màxim els maduixots per no deixar-ne ni les fulles.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.

 

Aprofita els maduixots

El primer que has de saber abans de posar-te a fer servir els maduixots a la cuina és com rentar-los. Guarda'ls a la nevera quan els compris i renta'ls al moment que te'ls hagis de menjar. Fes-ho sense treure les fulles perquè si no el maduixot quedarà aigualit. Submergeix-los en un bol amb aigua i treu-los ràpidament. Eixuga'ls bé i ja els tindràs a punt per gaudir d'aquestes tres receptes.

Un vinagre magnífic per a les vinagretes de les amanides, tot i que pots fer-lo servir per a qualsevol recepta en la qual creguis que hi combinarà bé

Maduixots amanits per postres

Treu les fulles als maduixots i reserva-les. Talla'ls a quarts i posa'ls en un bol. Espolsa'ls una cullerada de sucre al gust i un raig de vinagre suau, de poma o de vi blanc. Deixa-ho macerar mitja hora i ja tindràs uns maduixots amanits per postres impressionants. Veuràs que han tret tot el seu suc i que queden d'allò més gustosos.

Melmelada de maduixots

Fes servir els més madurs que tinguis, ja que són massa tous per amanir. Pesa'ls per saber la quantitat de sucre que necessitaràs, aproximadament una ració de sucre per cada dos de maduixots (és a dir, el doble de pes en maduixots que de sucre). Treu-los les fulles i reserva-les. Posa'ls en una cassola o paella al foc amb el sucre i el suc d'una llimona. Fes coure el foc durant mitja hora a foc lent. Un cop fet, deixa-ho refredar i conserva-ho a la nevera.

Vinagre de fulles i cues de maduixot

És moment de recuperar les cues de maduixot que has reservat. Posa-les totes en una cassola i cobreix-les amb vinagre de vi blanc. Fes-ho coure a foc mínim durant deu minuts. Cola-ho bé i guarda-ho en un pot. És un vinagre magnífic per a les vinagretes de les amanides, tot i que pots fer-lo servir per a qualsevol recepta en la qual creguis que hi combinarà bé. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!