El Gastronòmic Fòrum Barcelona, a més de ser un espai de referència per a grans cuiners i professionals del sector de la restauració, és també l'aparador perfecte per presentar productes innovadors. Sabors, textures, colors i tècniques de cuina es donen a conèixer als diferents estands de la fira. Un dels més destacats d'enguany és la botifarra de ratafia, un producte amb autèntic esperit català que s'ha donat a conèixer a la Xarxa de Productes de la Terra.
Botifarra de ratafia
La Xarxa de Productes de la Terra, impulsada per la Diputació de Barcelona, és un espai que agrupa més de 1.000 empreses de productes alimentaris de qualitat de la província de Barcelona. Un teixit associatiu que compta amb un espai propi al Gastronòmic Fòrum d'enguany, amb 38 productors presents a la fira. Elaboradors de vins, xocolates, cerveses, licors, formatges, croquetes, vinagres, mel, cafès, embotits... tota mena de productes fets per elaboradors de casa i de proximitat.
Artesans creatius des de 1906, l'empresa està especialitzada en l'elaboració de botifarres, amb un catàleg de més de 40 tipus diferents
Un dels més destacats que es presenta en aquesta edició és la botifarra de ratafia, un producte 100% català amb un sabor ben curiós. Estem acostumats a veure botifarres que inclouen productes com la ceba, el formatge o fins i tot el pebrot. Però una botifarra de licor és un producte singular que no es troba cada dia. De fet, per ser exactes, es tracta d'una botifarra de ratafia i foie-gras. L'elabora Casanovas Selecció, una empresa de Terrassa que produeix botifarres de més de 40 sabors diferents.
Sabors únics
Però la botifarra de ratafia no és l'únic producte singular que elaboren a Casanovas Selecció. Artesans creatius des de 1906, l'empresa està especialitzada en l'elaboració de botifarres, amb un catàleg de més de 40 tipus diferents. Tots els ingredients que fan servir els tallen a ganivet, amb algunes combinacions de sabors i textures úniques i d'altres de més tradicionals.
A més de la botifarra de ratafia, també tenen una botifarra de Montserrat, feta amb dos tipus de picada per simular el granulat rocós de la muntanya, romaní i farigola per recrear les olors i licor d'aromes de Montserrat, el sabor per excel·lència del massís. També en fan d'escalivada, de castanyes, de calçots, de foie-gras i ceps, de mozzarella i pesto, de peus de porc, de músic, de pollastre amb prunes i pinyons, de rocafort, de sobrassada amb codony, de xocolata i Jack Daniels, de picant, de trompetes de la mort... en fi, una llarguíssima llista de sabors per a tots els paladars del país. Evidentment, també en tenen de pagès o de pebre, sabors més habituals i tradicionals que es poden gaudir amb la mateixa qualitat que les creatives.