Els croissants són un caprici clàssic de la rebosteria francesa, coneguts per la seva textura fullada i el seu sabor mantegós. Encara que la seva elaboració tradicional pot semblar intimidadora, amb aquesta recepta simplificada podràs gaudir de croissants casolans sense complicacions. La clau està a utilitzar ingredients d'alta qualitat i continuar els passos amb precisió.

Croissant casolà: la recepta més fàcil

Ingredients:

  • 250 grams de farina de blat
  • 10 grams de sal
  • 30 grams de sucre
  • 10 grams de llevat fresc
  • 125 mil·lilitres de llet tèbia
  • 150 grams de mantega freda
kavita joshi rai lE5O9DktAQY unsplash
Croissant, un plaer internacional / Foto: Unsplash

Els croissants són un caprici clàssic de la rebosteria francesa

Pas a pas:

  1. Preparar la massa: En un bol gran, barreja la farina, la sal i el sucre. Esmicola el llevat fresc sobre els ingredients secs i barreja. Agrega la llet tèbia a poc a poc mentre pastes fins a formar una massa suau i homogènia. Si la massa és molt enganxosa, afegeix una mica més de farina. Si està molt seca, agrega una mica més de llet.

  2. Repòs inicial: Forma una bola amb la massa i col·loca-la en un bol lleugerament enfarinat. Cobreix amb un drap humit i deixa reposar en un lloc càlid durant aproximadament una hora o fins i tot que la massa hagi duplicat la seva mida.

  3. Incorporar la mantega: Mentre la massa reposa, prepara la mantega. Col·loca els 150 grams de mantega freda entre dos fulls de paper d'enfornar i aplana amb un corró fins a formar un rectangle d'aproximadament 1 cm de gruix. Porta la mantega al refrigerador per mantenir-la freda, però flexible.

  4. Laminat de la massa: Una vegada que la massa hagi reposat, estira-la sobre una superfície lleugerament enfarinada formant un rectangle. Col·loca la mantega en el centre de la massa i doblega les vores de la massa sobre la mantega, com si emboliquessis un regal. Estira la massa novament en un rectangle, després doblega-la en terços com un fullet. Refrigera la massa durant 30 minuts.

  5. Repetir el procés de laminatge: Repeteix el procés d'estirat i doblegat de la massa dues vegades més, refrigerant durant 30 minuts entre cada doblegat. Aquest procés crea les capes fullades característiques dels croissants.

  6. Formar els croissants: Després de l'últim període de refrigeració, estira la massa en un rectangle gran i prim. Talla triangles de massa i enrotlla cada un des de la base fins a la punta, formant el clàssic croissant. Col·loca els croissants en una safata per enfornar folrada amb paper d'enfornar.

  7. Fermentació final: Deixa reposar els croissants formats en un lloc càlid durant una hora, o fins i tot que hagin augmentat significativament de mida.

  8. Enfornat: Preescalfa el forn a 200 °C. Pinta els croissants amb una mica d'ou batut per donar-los un acabat daurat. Enforna durant 15-20 minuts o fins que estiguin daurats i cruixents.

mahyar motebassem 123wTsGP4LU unsplash
Hi ha molts tipus de croissant en el món / Foto: Unsplash

Gaudeix dels teus croissants casolans acabats d'enfornar. Aquesta recepta simplificada et permet assaborir l'essència de la rebosteria francesa sense necessitat de tècniques complicades ni equip especialitzat. Perfectes per a l'esmorzar o el berenar, aquests croissants seran un èxit en qualsevol ocasió.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!