Creat el 1989 per Jane i Louis Privat, el restaurant Les Grands Buffets de Narbona acull cada any més de 390.000 comensals, dels quals més de 50.000 són espanyols. Guardonat com el Millor restaurant de França per la prestigiosa guia Gourmand, Les Grands Buffets, s'ha transformat amb una inversió de més de 5 milions amb el desig de sorprendre els comensals amb nous salons i espais de restauració com el Saló Doré i el Palais des Glaces. Aquest mes d'octubre, a més a més, el famós espai francès ha entrat en una nova dimensió, homenatjant l'històric xef francès i pare de la cuina tradicional francesa, Auguste Escoffier. D'aquesta manera, integra la filosofia culinària d'inspiració de la cuina francesa per convertir-se en un aparador internacional de més renom.

Les Grands Buffets ret homenatge a Auguste Escoffier

Les Grands Buffets ha retut homenatge a la cuina del segle XIX, la del mestre Auguste Escoffier, considerat el precursor de l'art culinari i una autèntica autoritat al món gastronòmic. Seguint el llegat de la Unesco amb la seva classificació de la gastronomia francesa com a Patrimoni Cultural de la Humanitat, la fundació Auguste Escoffier ha proclamat Les Grands Buffets com el primer restaurant dedicat a la salvaguarda de la gastronomia que ell va impulsar. Auguste Escoffier, va ser el cuiner dels reis i el Rei dels Cuiners. “Les Grands Buffets és un establiment únic al món que encaixa molt bé amb l'esperit Escoffier. El meu avi va inventar el taylorisme abans que Taylor creant brigades a la cuina amb ajudants especialitzats”, explica Michel Escoffier, el besnet.

Les Grands Buffets / Foto: Cedida
Les Grands Buffets ret homenatge a Auguste Escoffier / Foto: Cedida

150 receptes heretades d'Auguste Escoffier

Sempre impulsats pel desig de fer accessibles els grans vins i les receptes d'alta cuina francesa, Les Grands Buffets ha enriquit la seva prestigiosa carta oferint plats dignes de les taules més grans, com, per exemple, el Canard au Sang, plat de gran estima per a Louis Privat que havia adquirit, ja el 2016, una de les famoses premses d'ànec de la Tour d’Argent. Aquesta emblemàtica recepta és presentada i desenvolupada davant els ulls dels comensals, respectant el ritual ancestral dels Maîtres Canardiers. Els cuiners de Les Grands Buffets van ser formats especialment pel Consulat des Canardiers de Rouen. Un espectacle propi!

El Liévre a la Royale, una altra joia de la gastronomia francesa, és una recepta de pura tradició del segle XIX, també és oferta a Les Grands Buffets, així com el foie gras escalfat al seu brou de ceps, una de les receptes més refinades, que completa un menú cada cop més gurmet. I, finalment, un impressionant celler de maduració per acomodar les impressionants costelles de vedella Simmenthal de 4 kg cadascuna. Aquestes peces gegantines, així com els productes de la graella (corders, garrís) es presentaran i tallaran en esplèndides taules de servei, amb pesades safates de marbre, inspirades al segle XVII, tradicionalment utilitzades per presentar els plats als convidats d'honor durant el Renaixement.

Les Grands Buffets / Foto: Cedida
L'impressionant assortit de formatges de Les Grands Buffets / Foto: Cedida

Les Grands Buffets, un monstre colossal

Les Grands Buffets posseeix el reconeixement del Guinness World Records, per la col·lecció més gran de formatges a un restaurant del món. El seu disseny ha suposat quatre anys de treball, fins a assolir les 111 varietats de formatges, 6 d'ells espanyols: Manchego 4 mesos, Manchego 12 mesos, Tomme Catalane, Cabrales, Formatge d'ovella amb all negre i el Lúpulus de Formatges Muntanyola, acompanyats del millor Xampany Mercier de “Moët&Chandon”. Un escenari de 30 metres lineals, abastit i presentat diàriament per un equip de 4 persones especialment dedicades, proposant diverses seleccions temàtiques, perquè cada comensal descobreixi o torni a descobrir els grans clàssics o els formatges insòlits nacionals o internacionals.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!