Cuinar al càmping pot ser una experiència gratificant i deliciosa, sempre que estiguis preparat i coneguis alguns trucs essencials. T'ensenyem una guia amb consells pràctics i receptes senzilles que t'ajudaran a gaudir al màxim dels teus àpats a l'aire lliure.

Les millors receptes per cuinar al càmping

En primer lloc, es necessita una planificació i preparació. Abans de sortir, planifica els teus àpats i prepara els ingredients a casa. Talla verdures, marina carns i guarda tot en bosses hermètiques o recipients de plàstic. Això t'estalviarà temps i esforç al càmping. Un equip adequat, és a dir, porta amb tu l'equip necessari, com una estufa portàtil, una graella de campament, olles i paelles lleugers, estris de cuina, encenedors i carbó. No oblidis el paper d'alumini, que és extremadament útil per cuinar i emmagatzemar aliments. La conservació d'aliments és fonamental. Mantingues els aliments peribles en una nevera portàtil amb prou gel. Utilitza bosses de gel o congeladors reutilitzables per mantenir la temperatura adequada i evitar la contaminació dels aliments.

Càmping de muntanya / Foto: Unsplash

Mantingues la teva àrea de cuina ordenada i neteja. Utilitza caixes d'emmagatzemament per a estris i aliments secs. Tenir tot al seu lloc et permetrà cuinar de manera més eficient i segura. Aprèn a encendre i controlar el foc de manera segura. Si utilitzes una foguera, assegura't que estigui permès al lloc i segueix les regulacions locals. Porta sempre una font d'aigua o arena per apagar el foc ràpidament en cas d'emergència.

Abans de sortir, planifica els teus àpats i prepara ingredients a casa

Idees de receptes per al càmping

Broquetes de carn i verdures

Una opció senzilla i versàtil. Pots marinar els trossos de carn (pollastre, vedella o porc) i les verdures (pebrots, ceba, carabassó) a casa. Enfila-ho tot en escuradents de broqueta i cuina sobre la graella fins que estiguin daurats i cuits.

Cafè a la muntanya / Foto: Unsplash

Paquet d'alumini amb peix i verdures

Col·loca un filet de peix (salmó i tilàpia) en un full gran de paper d'alumini. Afegeix rodanxes de llimona, verdures (espàrrecs, pastanagues) i condiments. Embolica bé i cuina sobre les brases durant uns 15-20 minuts. El resultat serà un plat sucós i ple de sabor.

Tacos d'esmorzar

Porta truites de farina, ous, cansalada i formatge ratllat. Cuina la cansalada i els ous en una paella i després omple les truites amb els ingredients. És una opció ràpida i deliciosa per començar el dia.

Xili de campament

Prepara un xili senzill amb carn molta, mongetes, tomàquet, ceba i espècies. Cuina-ho tot en una olla gran sobre l'estufa portàtil. Aquest plat és perfecte per a una nit fresca al càmping, ja que és substanciós i reconfortant.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!