Quan buides una carabassa per fer decoracions de Halloween o simplement per utilitzar-la com a recipient en alguna recepta, et trobes una gran quantitat de polpa i llavors que no sempre saps com aprofitar. Tanmateix, aquesta carn dolça i les nutritives llavors de la carabassa poden ser la base de deliciosos plats.
3 receptes amb el farcit de la carabassa
La primera opció és una sopa de carabassa cremosa, ideal per als dies freds. Per preparar-la, necessites la polpa de la carabassa, ceba, all, brou de verdures, nata o llet de coco (si prefereixes una versió vegana), i alguns condiments com a sal, pebre i nou moscada. Comença sofregint la ceba i l'all picats en una olla gran amb una mica d'oli d'oliva fins que estiguin tendres. Després, afegeix la polpa de la carabassa trossejada i cuina uns minuts. Incorpora el brou de verdures i deixa coure tot a foc mitjà durant 20-25 minuts, fins que la carabassa sigui ben tova. Tritura la barreja amb una batedora fins a obtenir una textura suau i cremosa. Afegeix la nata o llet de coco i ajusta de sal, pebre i nou moscada. Aquesta sopa queda deliciosa si la serveixes calenta i l'acompanyes amb crostons o algunes llavors de carabassa torrades.
Amb aquestes receptes, pots aprofitar cada part de la carabassa i gaudir de plats plens de sabor i nutrients, evitant el desaprofitament
Una altra excel·lent opció és preparar un pa de carabassa. Aquest pa dolç és perfecte per a l'esmorzar o el berenar, gràcies a la humitat i la lleugera dolçor que aporta la carabassa. Per fer-ho, necessitaràs polpa de carabassa cuita i triturada, farina, ous, sucre, oli vegetal, canyella en pols, bicarbonat de sodi i una mica de sal. Preescalfa el forn a 180 °C i, en un bol, barreja els ingredients secs, és a dir, farina, canyella, bicarbonat i sal. En un altre bol, bat els ous amb el sucre i l'oli, afegeix la polpa de carabassa i barreja bé. A continuació, incorpora els ingredients secs als humits i barreja fins a obtenir una massa homogènia. Aboca la massa en un motlle greixat i enforna durant 45-50 minuts, o fins i tot que un escuradents surti net en inserir-lo al pa.
Aquest pa dolç és perfecte per a l'esmorzar o el berenar
Finalment, no tiris les llavors de carabassa, ja que són un snack deliciós i nutritiu. Per preparar-les, renta bé les llavors per retirar qualsevol resta de polpa, després asseca-les i barreja-les amb una mica d'oli d'oliva, sal i les teves espècies favorites com a pebre vermell, all en pols o comí. Estén-les en una safata de forn i torra-les a 180 °C durant 15-20 minuts, removent ocasionalment perquè es daurin de manera uniforme.